Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzatészta Timitől recept

hozzászólások (51)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Nátrium
Mangán
Foszfor

TOP Vitaminok

Folát B12 E A

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
25.5 g

zsír

Összesen:
24.1 g
Telített zsírsav:
7 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
9 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Koleszterin:
46 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.9 g
Kalcium:
297 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
37 mg
Foszfor:
270 mg
Kálium:
236 mg
Nátrium:
1096 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
40 µg

szénhidrát

Összesen:
81.2 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
93 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
83 µg
E vitamin:
4 mg
K vitamin:
2 µg
C vitamin:
1 mg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
118 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
102.1 g

zsír

Összesen:
96.5 g
Telített zsírsav:
36 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
34 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
18 g
Koleszterin:
186 mg

ásványi anyagok

Összesen:
7.8 g
Kalcium:
1185 mg
Vas:
7 mg
Magnézium:
145 mg
Foszfor:
1079 mg
Kálium:
941 mg
Nátrium:
4383 mg
Cink:
9 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
160 µg

szénhidrát

Összesen:
324.8 g
Összes cukor:
14 g
Élelmi rost :
14 g

víz

Összesen:
371.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
9 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
332 µg
E vitamin:
17 mg
K vitamin:
7 µg
C vitamin:
5 mg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
473 µg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
9.5 g

zsír

Összesen:
9 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
17 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.7 g
Kalcium:
111 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
13 mg
Foszfor:
100 mg
Kálium:
88 mg
Nátrium:
410 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
15 µg

szénhidrát

Összesen:
30.3 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
34.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
31 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
44 µg
D vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (51)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

npista
npista / npista Fri, 2017-11-17 11:03

Köszi a receptet! Mióta kipróbáltam minden héten 2x sütök pizzát a családomnak.
Nagyon finom és egyszerű is egyben! :-)

lilitami
lilitami Fri, 2015-05-22 16:32

Szia!A fél dl.olaj a tésztába kell vagy ezzel a mennyiséggel kell kiolajozni a tepsit??Köszi a választ előre is!!

Ricsi.
Ricsi. Tue, 2014-05-13 17:17

A 400g liszt szerintem kevés hozzá mert a 400g liszttel olyan állaga mint a lángos tésztának vagy a szivacsnak.Ragad, formázhatatlan. Én szórtam hozzá lisztet hogy normális állagú legyen, olyan ami nem ragad rá kezemre vagy a fakanálra.Kipróbáltuk fele tejjel fele vízzel is. Jó lett. Köszönöm a receptet.

siklitimi
siklitimi / siklitimi Fri, 2017-11-17 12:02

A liszt mennyisége nagyban függ annak minőségétől is. Van, hogy nekem is kell még valamennyi hozz, de az sem ritka, hogy ezzel a mennyiséggel tökéletes tésztát készítek.

Ketyóbaby
Ketyóbaby Tue, 2014-02-25 19:24

Mióta rátaláltam erre a receptre, mindig ezt készítem, nagyon fincsi!
Köszi Timi! :)

halfej
halfej Thu, 2014-01-02 20:52

Huuuuu. Ez igen. Megcsinaltam, nagyon nagyon jo a teszta. Vegre van normalis pizza receptem :) Koszi.

laraa0421
laraa0421 Fri, 2013-08-09 14:12

A család kedvence, ennél jobb nincs is!! :) Örülök,hogy rátaláltam :)

Tagimaki
Tagimaki Fri, 2013-07-05 10:17

Ez lett a családi etalon pizzatészta, már mindenkinek megvan a recept még a nagyimnak is!! Köszönet!!! :) További jó sütés-főzést!

titti9001
titti9001 Mon, 2013-05-27 20:55

szia.. ma en is megcsinaltam a tesztat... eleg gyanakvo voltam, mert nekem eleg ragacsos lett a teszta, sok ragadt a kezhez, de miutan megsult, megvaltozott a velemenyem.. ez az elso pizzam, amikor nem marad szalonnas a teszta.. szuperul megsult es nagyon finom lett.. koszi a receptet, biztos elkeszitem meg :)

siklitimi
siklitimi / siklitimi Fri, 2017-11-17 12:04

A liszt mennyisége nincs kőbe vésve, mert füögg a minőségétől is. Ha ragad, bátran szórj még hozzá egy keveset legközelebb! Egészségetekre! :-)

tfildiko
tfildiko Tue, 2013-03-26 19:36

Ma készítettem.Nagyon jól sikerült.Köszönöm ezt a jó receptet! Legközelebb 2 tk.sóval csinálom.(ízlések és pofonok :)

mnozdri
mnozdri Thu, 2013-03-07 23:57

Valóban nagyon finom ez a pizzatészta:) amióta ráakadtam, én is mindig így csinálom. Ma is ez volt a menü, dupla adagot csináltam, mind elfogyott:) köszönöm a receptet:)

Viki022
Viki022 Thu, 2013-03-07 16:09

Szia! Örülök, hogy rátaláltam erre a receptre, ilyen finom pizzát még nem tudtam soha csinálni! Egy morzsa sem maradt belőle! Köszönöm! :)

Yakuza
Yakuza Mon, 2013-02-25 17:08

Kedves Timi, életem elsö Pizzája és a sok dícséret alapján a te Receptedet válsztottam. Nagyon jó döntés volt, mert isteni a tésztája! Elmentettem, nem is keresgélek más Pizza receptet, mert ennél jobb úgy se lehet :-) Köszönöm szépen, hogy megosztottad és így én is tudok itthon fincsi pizzát készíteni :-)

rita87
rita87 Mon, 2012-08-27 20:38

Édesanyám azt mondta, sosem evett még ilyen finom pizzát!:) Köszönet érte!

oosaki
oosaki Tue, 2012-08-07 09:38

Szia!
Én is megcsináltam, és szeretnék az itt elhangzottakhoz hozzáokoskodni valamit. Először is, nagyon finom lett, de második alkalommal (mivel elsőre kicsit gyorsan kikaptuk a sütőből) úgy döntöttünk, elősütjük a pizzatésztát, hátha úgy jobb lesz. NA ez az, amit senki ne próbáljon meg!! Nemcsak hogy nem sült át jobban, hanem egyenesen összeesett a tészta, ráadásul ahol nedves lett a tejfölös alaptól, ott élesztős íze lett. Persze a receptet megtartom, és tanulok a hibából:)

siklitimi
siklitimi / siklitimi Tue, 2012-08-14 19:38

Kedves oosaki! Nem véletlen, hogy azt írtam, felturbózva, minden finomsággal megrakva kell a sütőbe tenni a pizzát. Legközelebb gondolom majd Te is így teszel, és ha eltelik az a sütésre szánt kb. 25 perc, akkor egy finom pizzát tehetsz majd a tányérokra!

Manólány
Manólány Thu, 2012-04-26 10:28

Nagyon nagy sikere lett szinte azonnal el is fogyott. ^^ Ezzel avattam fel az új pizzasütőkészletem és az új sütőt is. ^^ Hétvégére már dupla adaggal készülök mert valami isteni. :)

riton
Riton / riton Tue, 2012-04-17 07:45

Finom lett, eltettem a receptet. Örülök, hogy rátaláltam, köszi Timi :)

lukovicsek
lukovicsek Tue, 2012-03-27 14:49

Kedves Timi!
Ez a pizzatészta nagyon nagyon finom. Már többfélét kipróbáltam, de ennyire vékony és puha, ami nem szárad ki:)))
Nagy sikerélmény volt. Köszönöm neked, hogy felraktad.
Ez a recept bekerült a legfinomabb ételeim receptjei közé.
Még egyszer köszönöm!!!

siklitimi
siklitimi / siklitimi Tue, 2012-03-27 17:11

Igazán nincs mit! Őszintén örülök, hogy ennyi embernek ízlett ez az egyszerű pizza! Egészségetekre!!

ildike83
ildike83 Fri, 2012-03-23 15:19

Nagyon köszönöm ezt a szupi receptet ,először próbálkoztam pizzával de olyan sikere lett :)Ildi

baricsne
baricsne Sun, 2012-03-04 10:02

Isteni ez a recept, köszönjük hogy feltetted Timi. Én járatos vagyok a konyhában minden nap főzök már évek óta, de a pizzatésztával mindig meggyűlt a bajom. Sokféle receptet próbáltam ki, de a tied sikerült eddig egyedül. Nagyon finom lett, először csak egy adagot mertem csinálni, de mivel finom lett el is fogyott az egész. Ma ismét megsütöm. Köszi szépen a recit :) Zsu

siklitimi
siklitimi / siklitimi Sun, 2012-03-04 11:38

Kedves Zsu! Örülök, hogy nálad is sikert aratott a pizza! Évek óta készítem én is ezen recept alapján, még soha nem maradt belőle egyetlen morzsácska sem:-))
Timi

ancsapancsa
ancsapancsa Wed, 2012-02-29 11:54

Szia Timi!
Isteni ez a recept! Én egyből dupla adagot sütöttem, 4 nagy tepsi lett belőle.
Köszi

pá linka
pá linka Wed, 2012-02-15 22:39

Szia Timi!
Köszönöm a receptet! Én szárított élesztővel készítettem el (már többször is), mert ebből egy zacskó pont 25dkg hagyományosnak felel meg. Az általad megadott mennyiségű cukros tejben felfuttattam, és úgy adtam hozzá a többi összetevőhöz. Nagyon szép, könnyű, ropogós tésztát kaptam.

l.reni89
l.reni89 Fri, 2012-02-10 18:27

Szia! Köszi a receptet, én szénhidrát csökkentett liszttel sütöttem meg, és így is iszonyatosan jó lett :-)

Animani67
Animani67 Sat, 2012-01-14 13:04

Sziasztok!Én is szeretném megköszönni ezt a csodás pizzatészta receptet!A család el volt ragadtatva,ezután csak ezt a receptet sütöm meg.Mégegyszer köszi!

siklitimi
siklitimi / siklitimi Sat, 2012-01-14 14:49

Szia kedves Animani!
Nincs mit megköszönni, örülök, ha ízlett nektek! Egészségetekre! Kellemes hétvégét!
Timi

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Wed, 2012-01-11 18:27

Szia Timcsi!
Tegnap sütöttem életemben először pizzát.
Mindig lángos tészta alappal akartam kísérletezni...
Hát ez nagyon bejött!
Köszönöm a receptet!
A kislányom azt hitte,hogy úgy rendeltem!:)))

siklitimi
siklitimi / siklitimi Thu, 2012-01-12 08:54

Szia Olgi!
Örülök, hogy sikert aratott a pizzád!
Hidd el, gyakran fogod készíteni:-))
Szép napot!
Timi

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Thu, 2012-01-12 14:35

Szia Timcsi!Hát igen,tökéletesen igazad van!A te érdemed a recept.További szép napot!Olgi

siklitimi
siklitimi / siklitimi Thu, 2011-11-17 08:26

Emcsi! A tésztát nem gyúrom át, csak nemes egyszerűséggel a két kezemmel belenyomkodom a kiolajozott tepsibe.
Rubenszito! Örülök, hogy ízlett neked és a családnak! Egészségetekre!!
Kisfruzsi! Sajnos nem tudom, hogy fagyasztható-e, mert mindig csak frissen készítettem eddig..
Szép napot nektek!

rubenszito
rubenszito Mon, 2011-11-14 08:05

Életemben nem ettem még ilyen finom pizza tésztát. A családom alig akarta elhinni, hogy nem rendeltem, hanem én csináltam. Én kerekre csináltam, így három lett belőle.

Köszönöm!!

emcsi
emcsi Tue, 2011-11-08 21:05

a megkelt tésztát nem gyúrod át,hanem egyből a tepsibe teszed?köszi

657
finomliszt 40 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 1 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
víz 2 dl
pizzaszósz 3 ek
sonka 10 dkg
sajt 15 dkg