r
Nosalty Logó

Piros Pavlova

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Majmunka
Piros Pavlova
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta (habcsók)

Töltelék

Díszítés

Összesen 234 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta (habcsók)

Töltelék

Díszítés

Összesen 2319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta (habcsók)

Töltelék

Díszítés

Összesen 180 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 234 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    111.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    969.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.7 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    615.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 2319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Tészta (habcsók)

Töltelék

Díszítés

Elkészítés

Tészta (habcsók)

  1. A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
  2. A tojásfehérjéket egy tálban a sóval kis sebességgel kezdve, majd lassan közepesre emelve a sebességet felverjük annyira, hogy puha csúcsot lehessen húzni. A cukrot négy adagban, 45 másodpercenként hozzáadjuk. Akkor van kész, ha két ujjunk között elmorzsolva nem érezzük a cukorszemcséket. Ekkor lassan hozzákeverjük az ecetet, a kukoricakeményítőt és a piros ételfestéket.
  3. Sütőpapírra kirajzoljuk a torta alapját (25 cm átmérőjű kör), és erre halmozzuk a masszát, amelynek oldalát egy kanál hátát le-fel mozgatva elsimítjuk. A széle legyen magasabb, így könnyebb lesz a krémmel megtölteni.
  4. A sütő hőmérsékletét 100 fokra mérsékeljük, betesszük a tortát, és 2 óráig sütjük, amíg a külseje ropogós nem lesz. Ha elkészült, kikapcsoljuk a sütőt, 20 perc múlva kissé kinyitjuk az ajtaját, és még 2 órán keresztül hűlni hagyjuk. A tésztát akár előző nap is elkészíthetjük, akkor egész éjszaka a sütőben maradhat.

Töltelék

  1. A mascarponét, a málnát, a málnadzsemet botmixerrel összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a zselatinfixet.
  2. A lehűtött tejszínt felverjük, és óvatosan a krémhez keverjük.
  3. A krémet a kész és kihűlt habcsók tetejére halmozzuk.

Díszítés

  1. A torta tetejét díszítsük friss, piros gyümölcsökkel.
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1207
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Majmunka 1 recept

A recept akkor született, amikor a híres balerina Anna Pavlova világ körüli turnéja során Ausztráliába és Új-Zélandra érkezett. A recept mindkét országban a nemzeti konyha részévé vált. A sütemény alapja egy csodás légies habcsók, amelynek a külseje ropogós, a belseje puha, mindez finom tejszínes krémmel töltve, megkoronázva friss gyümölcsökkel.

Hozzávalók

Tészta (habcsók)

Töltelék

Díszítés

Címlapról ajánljuk