r
Nosalty Logó

Pelmenyi SPAR konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SPAR
Pelmenyi SPAR konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 639 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 2555 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 197 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1392.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    791 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 639 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.3 g

Zsír

  • Összesen
    86.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5568.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1642 mg
  • Nátrium
    3166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    747.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 2555 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojást és 1-1,2 dl vizet, és az egészből sima tésztát gyúrunk, majd lefedve félretesszük.
  2. A töltelékhez a kétféle húst összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, a reszelt fokhagymával. Sózzuk-borsozzuk, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy a fasírtnál egy kicsit szárazabb, de laza masszát kapjunk.
  3. Ezután a tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és kb. 8 centi átmérőjű pohárral vagy pogácsaszaggatóval kerek lapokat szúrunk ki belőle. Mindegyik közepébe egy-egy teáskanál tölteléket teszünk, és a tésztalapokat félbehajtjuk, majd alaposan lenyomkodjuk a széleit. A két csücsköt megfogjuk, egymás felé hajtjuk, és összecsípjük, így szép kör alakú lesz.
  4. Forrásban lévő, sós vízbe tesszük, és miután feljött a víz tetejére, további 2-3 percig főzzük, majd szűrőkanállal kivesszük. Ezalatt közepes lángon egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és a lecsepegtetett batyukat beledobjuk, és néhány perc alatt megpirítjuk.
  5. Tejföllel, ecettel meglocsolva, friss, aprított kaporral megszórva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3685
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pelmenyi, az oroszok töltött tésztája, ami házilag készítve a legfinomabb.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!