r
Nosalty Logó

Nyírségi pulykacsíkok lapcsánkán

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Nyírségi pulykacsíkok lapcsánkán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pulykamellhez

A lapcsánkához (tócsnihoz)

A díszítéshez

Összesen 911 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pulykamellhez

A lapcsánkához (tócsnihoz)

A díszítéshez

Összesen 3644 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pulykamellhez

A lapcsánkához (tócsnihoz)

A díszítéshez

Összesen 158 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 911 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.1 g

Zsír

  • Összesen
    242.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2771.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1586 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1458.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    450 micro
Összesen 3644 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A pulykamellhez

A lapcsánkához (tócsnihoz)

A díszítéshez

Elkészítés

A pulykamellhez

  1. A megtisztított pulykamellfilét csíkokra vágjuk, majd egy serpenyőben vajon lepirítjuk, közben fűszerezzük (friss gyömbért reszelünk, só, bors).
  2. Felöntjük fehérborral, pároljuk.
  3. Az almákat megmossuk, kettévágjuk, kiszedjük a magházaikat.
  4. Majd az almákat 5 mm vastag karikákra vágjuk. Citromlével meglocsoljuk. Vajat forrósítunk közepes méretű serpenyõben, beletesszük az almakarikákat, vajon aranysárgára sütjük.
  5. Lapcsánkákat készítünk:
  6. A meghámozott, megmosott burgonyákat lereszeljük (a levét kicsit kinyomkodjuk), hozzáadjuk a tojást és a lisztet, lepényeket sütünk belőle. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, szalvétára szedjük.
  7. Tálaláskor alulra kerül a lapcsánka, majd a pulykamellcsíkok, végül a sült alma karikákat a pulykamellcsíkok tetejére helyezzük, citromfűágakkal, citromkarikákkal díszítjük.
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5725
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 09.

Ajánló

Gyors, kiadós második fogás vagy vacsora. Mindenkinek szeretettel ajánljuk.  Italajánlat: Badacsonyi Olaszrizling-Bényei pincészet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyírségi pulykacsíkok lapcsánkán
Mártika és Feri 107 recept

Halász Jancsi bácsival 2010 04.29-én a Receptbazár Stúdióban elkészített receptünk.

Hozzávalók

A pulykamellhez

A lapcsánkához (tócsnihoz)

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!