r
Nosalty Logó

Narancsos vöröskáposzta-saláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Narancsos vöröskáposzta-saláta
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 787 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    737 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 197 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    719.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    430 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    2950 micro
  • β-crypt
    440 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    1806 micro
Összesen 787 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröskáposztát megtisztítjuk, vékonyra gyaluljuk.
  2. Az ecetet elkeverjük a sóval, borssal, cukorral, majd hozzákeverjük a kétféle olajat. A káposztára öntjük, jól összegyúrjuk, és kb. 3 órát hagyjuk állni.
  3. A narancsokat meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsokat kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük. A narancslevet felfogjuk.
  4. A narancsfiléket és a narancslevet a káposztához keverjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6672
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 02.

Receptkategóriák

Egy finom téli saláta. A salátát megszórhatjuk kb. 30 g durvára vágott kesudióval is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek