r
Nosalty Logó

Narancsos reform tiramisu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norasz
Narancsos reform tiramisu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 695 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 2785 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 249 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 695 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.1 g

Zsír

  • Összesen
    229.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2401.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    1094 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1098 micro
Összesen 2785 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. Első lépésként a babapiskótát sütjük meg. A menet teljesen ugyanaz, mint egy sima piskótatésztánál: tehát a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kikeverjük az eritrittel, majd hozzáadjuk a sütőporos-zabkorpás lisztet, végül a tojások keményre vert habját.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, majd 180 fokon 15 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
  3. Amíg a tészta hűl, kikeverjük a mascarponét a narancs levével, reszelt héjával és kevés folyékony édesítővel (lehet 4 ek xilittel is, ha valakinek úgy jobb).
  4. Mikor mindennel megvagyunk, akkor egy doboz alját szépen kibéleljük a csíkokra vágott piskótával, bőven meglocsoljuk kávéval, majd mehet rá a krém. Ezt még egyszer eljátsszuk, a tetejét pedig megszórjuk cukrozatlan kakaóporral.
  5. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Fontos előző nap megcsinálni, hogy összeérjenek az ízek! Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1806
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bűntudatmentesítő tiramisu verzió! Naranccsal pedig verhetetlen! :)

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!