r
Nosalty Logó

Narancsos pana cotta rummal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Narancsos pana cotta rummal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A panna cotta-hoz

A szószhoz

A díszítéshez

Összesen 389 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A panna cotta-hoz

A szószhoz

A díszítéshez

Összesen 2337 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A panna cotta-hoz

A szószhoz

A díszítéshez

Összesen 179 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 389 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    186.1 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1315.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.2 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    824.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1723 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1644 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    621 micro
  • β-crypt
    629 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    598 micro
Összesen 2337 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

A panna cotta-hoz

A szószhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A panna cotta-hoz

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A narancshéjat lereszeljük.
  2. A tejszínt, a cukorral, vaníliás cukorral és sóval felfőzzük, alacsony hőfokon kb. 6 percig, majd hozzáadjuk a narncshéjat és a citromhéjat, és további 4 percig főzzük.
  3. A masszát 5 percig hűlni hagyjuk, a kifacsart zselatint a forró tejszínben felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a rumot.
  4. A krémet hideg vízzel kiöblített formákba (150 ml) töltjük, majd a hűtőbe tesszük kb. 4 órára.
  5. A narancsot meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsot kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük. A narancslevet felfogjuk.
  6. A szószhoz a felfogott narancslevet felpótoljuk 200 ml-re. A cukorral együtt felfőzzük kb. 10 percig, míg sűrű szirup szerű lesz, hűlni hagyjuk.
  7. A formákat néhany másodpercre forró vízbe tesszük, a pana cotta-t tányérra borítjuk. Narancsfilékkel és citromfűvel diszitjük. A megmaradt narancsfilét a narancsszószba keverjük, és a pana cotta-hoz tálajuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7317
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pana cotta -ami annyit jelent, hogy főtt tejszín - egy olasz desszert, tejszínből, cukorból és zselatinból. Gyakran ízesítik vaníliával. Ebben a változatban én citrom- , narancshéjjal és rummal  ízesítettem.

Hozzávalók

A panna cotta-hoz

A szószhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!