r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros csirke sült zöldségekkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mézes-mustáros csirke sült zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 843 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1685 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 137 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1101 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    702 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    704 micro
Összesen 843 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.1 g

Zsír

  • Összesen
    111.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    580 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2202.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1405 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    902.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    806 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    716 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    992 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1408 micro
Összesen 1685 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet kockára vágjuk és egy serpenyőben 5 dkg felhevített vajon megpirítjuk. Miközben párolódik a hús, tegyük bele a zsálya leveleket, sózzuk, borsozzuk. Majd, amikor megpirult a csirke, akkor meglocsoljuk a mézzel, és hozzáadjuk a mustárt, a chilit, és elkeverjük.
  2. A megtisztított babot a felhevített vajon, lefedve, megpároljuk. 10 perc párolás után a babot sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral. A fedőt vegyük le a serpenyőről, és addig süssük tovább, amíg a bor el nem fő.
  3. A megtisztított gombát egy tepsibe helyezzük a lemezes felével felfelé. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel. 15-20 perc alatt grill sütésmódon, 180 fokon megsütjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 1104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 169008
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sült zöldségeket akár előételként, akár köretként is tálalhatjuk. Ne süssük túl, őket maradjanak ropogósak. A mézes csirke pedig régi kedvencem, amit most a zöldségekkel kombináltam.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!