r
Nosalty Logó

Meggyes-mascarponés túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angelocska
Meggyes-mascarponés túrótorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 779 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 4689 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 779 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.6 g

Zsír

  • Összesen
    336.3 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1453.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    995 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.8 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 4689 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tortaforma alját megvajazzuk és kibéleljük sütőpapírral.
  2. A meggybefőttet 2 ek zselatinnal zselésítjük (1 dl vízben feloldjuk, kicsit felmelegítjük, de nem forraljuk, majd a kívánt folyadékhoz hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk - tehát előbb picit keverjünk bele a befőtt levéből, majd utána keverjük ezt hozzá az egész mennyiséghez).
  3. A mascarponét a túróval, cukorral, mézzel, citromhéjjal, citrommal elkeverjük.
  4. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, hozzákeverjük a túrós mascarponéhoz, az előbb leírt módon zselésítjük a megmaradt zselével.
  5. A kekszet feltörjük (nem kell tökéletesre, így is megtartja) és egy villa segítségével kikeverjük a vajjal. Kézzel a forma aljába nyomkodjuk. Ráhelyezzük a túrókrém felét. Erre helyezzük a már dermedőben levő meggyes zselés réteget, végül ismét a mascarponés túrósat.
  6. Néhány órára a hűtőbe tesszük. Mikor kész, egy késsel körbevágjuk, majd leszedjük róla a formát. Ha szebb eredményt akarunk elérni, érdemes a túrót krémesre mixelni.
  • Tepsi mérete: 22
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 22109
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angelocska 23 recept

Hm... :) Láttam egy hasonló receptet a Dr. Oetker oldalán. Kicsit megváltoztattam, mert nem annyira tetszett az ötlet, hogy fahéjat keverjek valamibe, ami túrót tartalmaz... nem egyszer kellett már a kettő kombinációja miatt kidobnom a reggelimet, így inkább a szokásos citromos ízesítés mellett döntöttem. Ha szebb eredmény akarunk elérni, érdemes a túrót krémesre turmixolni. Nem kell sietni az elfogyasztás megkezdésével, ugyanis az enyém reggel készült, de az ízek igazán csak a második kóstolásra, 8 órával a készítést követően értek igazán össze :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!