r
Nosalty Logó

Libamell sült aszús-mazsolás mártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szabadtűz
Libamell sült aszús-mazsolás mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 763 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3057 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 763 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    189.4 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2310.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1406.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    757 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    722 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2713 micro
Összesen 3057 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A libamellet ujjnyi szeletekre vágjuk, és száraz serpenyőben elkezdjük megsütni. Nem kell zsiradék, mivel a liba hájából rengeteg zsír fog kisülni!
  2. A megsült szeleteket kivesszük a serpenyőből, majd a kockára vágott lila hagymát beleszórjuk, sózzuk, és megpirítjuk.
  3. Közben hozzáadjuk a mazsolát is, majd egy kis adag vajat is.
  4. Ezután felöntjük a tokaji aszúval, és közepes tűzön hagyjuk, hogy elfőjön a bor, és besűrűsödjön a mártás.
  5. Miközben készül a mártás, vizet forralunk, ami ha felforrt, hozzáadjuk a kukoricadarát, és gyors keverés mellett pár perc alatt megfőzzük. Ha kész, sózzuk meg, és keverjünk el benne egy kevés vajat, hogy jó krémes állagú legyen.
  6. Tálalásnál a puliszkára tegyünk libamellszeleteket, és locsoljuk meg az egészet az aszús-mazsolás mártással.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2449
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Libamell sült aszús-mazsolás mártással
Szabadtűz 17 recept

Az ember, ha Tokajon jár, belefut nyilván egy-két pohár tokaji aszúba. Nos, én ezt most inkább az ételbe tettem, és így készült el egy csodálatos libamell sült aszús-mazsolás mártással.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!