r
Nosalty Logó

Leveles sajtkrémtorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csibedina
Leveles sajtkrémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 725 kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 4352 kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 264 kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1404.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    797 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    797 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 725 kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.4 g

Zsír

  • Összesen
    303.7 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8427.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    2033 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1350 mg
  • Nátrium
    4783 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    391 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    776 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4780 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 4352 kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk és pici (8 szeletes) tortaformával 3 db kört szúrunk ki belőlük.
  2. A maradék tésztából díszeket, mintkákat vágunk ki (ezek készülhetnek kiszúróval, vagy mi magunk is hajtogathatjuk saját ötleteink szerint).
  3. A tésztát rendeltetésszerűen megsütjük (fajtája válogatja, de általában előmelegített sütőben, amíg szép színt nem kap).
  4. Amíg a tészta sül, elkészítjük a soksajtos krémet: a krémsajtokhoz adjuk a tört fetát, valamint az apróra reszelt trappistát és füstölt sajtot, ezeket jól elkeverjük, majd főzőtejszínnel, vagy tejföllel varázsolhatjuk krémesebbé az állagát.
  5. Ha a tésztalapok készek és már ki is hűltek, kenjük meg őket a krémmel, majd rétegezzük egymásra és a tetejét és oldalát is vonjuk be.
  6. A krémrétegek közé kerülhet ízlés szerint apróra vágott dió, esetleg snidling.
  7. Tetszés szerint díszítjük az általunk formált tésztadarabkákkal és a maradék sajtkrémmel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10593
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 15.

Ajánló

A sajtkrém természetesen más összetevőkkel is ízletes lehet, próbálkozhatunk ízesített sajtokkal is, a merészebbek pedig kék sajtot is használhatnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

Szilveszterre készítettem el először ezt a vidám tortát és nagyon nagy sikert aratott. Méretét tekintve aprócska, de igen töményt ízélményt garantál a benne található sokféle sajt miatt. Bármilyen apropóból elkészíthető, baráti összejövetelek, partyk alkalmával kiváló, és nem mindennapi finomság. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!