Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kecskesajtos quiche recept

hozzászólások (10)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kalcium
Nátrium

TOP Vitaminok

A Folát K B3

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
15.8 g

zsír

Összesen:
56.3 g
Telített zsírsav:
31 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
18 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
206 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1 g
Kalcium:
155 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
28 mg
Foszfor:
265 mg
Kálium:
212 mg
Nátrium:
348 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
29 µg

szénhidrát

Összesen:
47.7 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
83.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
33 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
6 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
410 µg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
63.3 g

zsír

Összesen:
225.2 g
Telített zsírsav:
125 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
71 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
16 g
Koleszterin:
824 mg

ásványi anyagok

Összesen:
4 g
Kalcium:
616 mg
Vas:
7 mg
Magnézium:
118 mg
Foszfor:
1058 mg
Kálium:
846 mg
Nátrium:
1395 mg
Cink:
5 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
122 µg

szénhidrát

Összesen:
190.9 g
Összes cukor:
7 g
Élelmi rost :
6 g

víz

Összesen:
332.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
4 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
133 µg
E vitamin:
4 mg
K vitamin:
21 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
1633 µg
D vitamin:
8 µg
C vitamin:
4 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
7.4 g

zsír

Összesen:
26.5 g
Telített zsírsav:
14 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
7 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
97 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
72 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
12 mg
Foszfor:
125 mg
Kálium:
100 mg
Nátrium:
164 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
14 µg

szénhidrát

Összesen:
22.4 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
39.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
14 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
191 µg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg
hasonló receptek

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hümmögi
Hümmögi / Hümmögi Fri, 2018-03-23 16:41

Az egyetlen recept az oldalon, ami igazi quiche tésztát használ, zsírral :) Ebből lesz igazán jó pite tészta! És valóban nem ragad így bele a piteformába se :)

alkemist
alkemist Mon, 2011-10-24 20:59

Én gyakran sütök quiche-t, bár a tésztát liszt helyett zabpehely és rozsliszt keverékével szoktam helyettesíteni és soha nem sütöm elő, teljesen jól megsül a töltelék alatt is a tészta. Ez a kecskesajtos-póréhagymás változat nagyon jól hangzik, biztosan kipróbálom.

Magdalenao1
Magdalenao1 Fri, 2011-02-25 18:40

Szeretném megtudni, hogy nincs-e elírva a póréhagyma mennyisége, mert nekem a 30 g túl kevésnek tűnik, ugyanis ettem már. Vagy 300 g-nak kellene lennie, vagy 3 db-nak.

renee.radics
renee.radics Wed, 2010-08-11 16:34

köszi szépen!
...egész nap azon gondolkodtam,mi lehetett a baj a tésztával, ugyanis a tésztát nem égettem oda,és tényleg mindent szépen követtem. A tészta azonban tényleg nem volt olyan,amilyennek lennie kellett volna(Franciaországban ugyanis kóstoltam már ezt az ételt).
...egyedül az ugrott be így délutánra,hogy nem vajat,hanem margarint használtam.Et lett volna a gond??

renee.radics
renee.radics Wed, 2010-08-11 14:30

szia!
én azt szeretném megkérdezni,hogy nem tudsz véletlen ajánlani más tészta alapot a quiche-hez.Páromnak ugyanis "túl száraz,ropogós" volt. Szerinted pizza alappal nem lehetne ezt elkészíteni?

supersand
Szandra / supersand Mon, 2010-04-19 12:46

szia! mindig is érdekelt a hasonló formában készülő recepteknél, hogy miért kell babot tenni a tésztára? illetve milyen alternatív nehezéket(?) lehet felhasználni bab helyett? köszi :)

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-04-19 13:02

A tésztára azért tesznek nehezéknek babot, mert különben felpuposodna az elösütés folyamán és ezt megszúrkálni pedig nem szabad azért mert utána ugye folyékony részt öntünk rá. Tehát marad a bab, mint a legjobb megoldás, más alternatíva lehet bármiylen más szarított hüvelyes. Talán a bab azért legjobb, mert nagyszemü és ezen keresztül szellözni is tud a tészta. Személy szerint azt gondolom, nem érdemes nagyon kísérletezni mással, ezt már pont jól kitalálták elöttünk mások. :-) Ha nincs babod, ahogy néha én is járok, bátran betolom a sütöbe anélkül, és ha nagyon púposodna, lenyomkodom néha egy falapáttal.

763
finomliszt 240 g
vaj 60 g
sertészsír 60 g
3 csipet
víz 3 evőkanál
vaj 50 g
póréhagyma 30 g
tejföl 175 g
tojás 2 db
kecskesajt 100 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint