Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás-fahéjas kocka recept

hozzászólások (38)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Foszfor
Szelén
Kalcium
Vas

TOP Vitaminok

A D Folát E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
11.7 g

zsír

Összesen:
34.9 g
Telített zsírsav:
19 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
10 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
256 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.1 g
Kalcium:
248 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
43 mg
Foszfor:
343 mg
Kálium:
234 mg
Nátrium:
213 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
24 µg

szénhidrát

Összesen:
74.3 g
Összes cukor:
45 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
74.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
32 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
302 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
3 µg
C vitamin:
0 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 8 adag *

fehérje

Összesen:
93.8 g

zsír

Összesen:
279.1 g
Telített zsírsav:
165 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
80 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
15 g
Koleszterin:
2046 mg

ásványi anyagok

Összesen:
8.7 g
Kalcium:
1999 mg
Vas:
17 mg
Magnézium:
348 mg
Foszfor:
2735 mg
Kálium:
1886 mg
Nátrium:
1716 mg
Cink:
9 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
191 µg

szénhidrát

Összesen:
594.6 g
Összes cukor:
366 g
Élelmi rost :
20 g

víz

Összesen:
598.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
4 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
7 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
268 µg
B12 Vitamin:
4 µg
A vitamin (RAE):
2421 µg
E vitamin:
9 mg
D vitamin:
11 µg
K vitamin:
25 µg
C vitamin:
3 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4.8 g

zsír

Összesen:
14.1 g
Telített zsírsav:
6 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
104 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
101 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
18 mg
Foszfor:
138 mg
Kálium:
96 mg
Nátrium:
86 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
9 µg

szénhidrát

Összesen:
30.1 g
Összes cukor:
20 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
30.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
13 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
123 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
1 µg
C vitamin:
0 mg
hasonló receptek

Hozzászólások (38)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola76
viola76 Fri, 2016-08-19 19:23

Kedves Fahéj ! A karamellás krémen nem érzett eléggé a karamell íze. Lehet hogy nem karamellizáltam meg rendesen ? Attól féltem ,ha sokáig olvasztom megég . Nem tudom,hogy ennek van e köze az ízéhez .Meddig karamellizáljam , várjak míg nagyon sötét nem lesz ,nem fog megégni ,nem lesz úgy keserű ?? Kérlek válaszolj,mert szeretném megsütni szülinapra. Előre is köszönöm. Üdv: Viola!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2016-08-21 23:11

Kedves Viola!
Bocs, hogy csak most válaszolok, de nem voltam netközelben a napokban.
Elég sötétre kell karamellizálni a cukrot, mert különben nem lesz elég ízes. Én jó barnára szoktam, de nem szabad túl sokáig barnítgatni, mert tényleg megég. Valahogy el kell találni, csak ezt tudom mondani. Ha nem ódzkodsz a pudingportól, készítheted 1 csomag karamellás pudinggal, akkor biztos meglesz az íze.
Üdv: Fahéj

viola76
viola76 Mon, 2016-08-22 19:06

Kedves Fahéj!

Köszönöm,hogy válaszoltál ! Ma megsütöttem még egyszer . A cukrot tovább karamellizáltam ,sötétebbre,ahogy írtad . Nagyon finom lett,köszönöm a segítséget! Szia:Viola

szaadri99
szaadri99 Fri, 2014-05-23 14:30

Kedves Fahéj!
Elmondanád, hogy kb. mekkora tepsiben kell sütni a piskótát? Csak mert gondolom ez sem mindegy a vastagsága szempontjából..
Előre is nagyon köszönöm!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2014-05-23 16:59

Kedves Adri!
A recept elkészítése alatt ott a tepsiméret, ami 24x34-es ebben az esetben. Szóval nem a nagy gáztepsit, hanem annál kicsit keskenyebbel kell használni.
Üdv: Fahéj

barnamargo
margóci / barnamargo Thu, 2013-04-04 18:54

Kedves Fahéj!
Nem hiába jelöltelek egyik legjobb, legkreatívabb szakácsnak, most is bebizonyítottad, hogy a legjobb Te vagy. Több receptedet elkészítettem már - innen a jelölés is -, de ez a csúcs volt a család körében is. Mint előbb egyik hozzászóló írta, se nem édes, se nem .... Nem beszélve arról, hogy mindent pontosan leírsz részletesen, a folyamatot csak követni kell. Sajnos vannak olyanok, akik elnagyolva írják meg a receptet, ezt-azt kihagyva.
Mégegyszer gratulálok és kívánom, hogy még sok finomságot találj ki. Üdv Margó

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2013-04-04 20:53

Kedves Margó!
Nagyon köszönöm a dicséretet. :) Rendkívül jólesik ilyeneket hallani, már csak azért is, mert ha hiszed, ha nem, sikereim ellenére nincs is akkora önbizalmam a konyhában. Mindig drukkolok, milyen lesz a végeredmény, még a legegyszerűbb ételek esetében is.
Örülök, hogy ízlik a sütim. :) További jó sütés-főzést kívánok! Üdv: Fahéj

Madlena
Madlena Thu, 2013-04-04 18:52

Elkészitettem a piskótát a recept szerint és a megadott méretű tepsiben sütöttem meg, de a süti nem jött fel. Kb. 1 cm vastagságu lett a piskóta és kellett sütnöm még egy piskótát.
Ez vajon miért történt....?

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2013-04-04 20:48

Kedves Madlena!
Fogalmam sincs, mi lehetett a baj, de nagyon sajnálom. Annyi minden lehet. Sokaknak a piskóta gyerekjáték, ha akarják, se tudják elrontani. Sajnos én nem ez a kategória vagyok. Nagyon hadilábon állok a piskótákkal, és minden egyes piskótasütésem egy idegbaj, végigizgulom, hogy jó lesz-e, rettegek, hogy mikor esik össze, stb. Ez a recept nekem tökéletesen bevált ezzel a sütési móddal. Nekem van a sütőmben süteményfokozatom, ami azt jelenti, hogy hőlégkeverés van, de csak alsó sütés. Azzal tökéletes lesz. Én rengeteg piskótareceptet áttanulmányoztam, de van aki 200 fokon, van aki 150-en süti, van aki tesz bele sütőport, van aki nem, és nem is egyforma sorrendben keverik össze a hozzávalókat. Lehet, hogy nem volt elég meleg a sütőd, mert ha nincs hőlégkeverésed, akkor 20 fokkal magasabb hőn kell sütni. Miközben sütöd, nem szabad a sütőajtót nyitogatni. És amikor kész, se szabad azonnal kivenni a sütőből, hanem a nyitott sütőajtó mellett kell egy-két percet pihentetni, állítólag akkor sem esik össze. Nézz meg több piskóta receptet, hátha találsz valami olyan infót, ami hasznos lehet.
Remélem, legközelebb sikerrel jársz! Üdv: Fahéj

petrezselyem
petrezselyem Thu, 2013-04-04 10:16

Kedves Fahéj!
Húsvétra megcsináltam a sütit.Ilyen finomat nem mostanában ettem,ez tényleg a mi ízlésünk volt,se nem túl édes,se nem túl vajas,pont ahogy a család szereti.A krémben egy kicsit túlzásba estem,mert a csipet fahéj nálam két csipet lett,mert én nagyon szeretem a fahéjat.Gondoltam teszek még egyet.Hát nem kellett volna,tényleg elég bele egy csipet.Így kicsit jobban lehetett érezni a fahéjas ízt,mint a karamellt.De nagyon jó lett,azt hiszem még nagyon sokszor fogom csinálni és nagyon hálás vagyok a receptért!Az egyik kedvenc sütink lett!
Szép napot!
Üdv.:petrezselyem

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2013-04-04 20:35

Kedves Petrezselyem!
Nagyon büszke vagyok, hogy ennyire elnyerte tetszésedet. Nem nagy kunszt, tudom, de a krémje az én találmányom, így egész odáig vagyok, ha másnak is ízlik. Hurrá! :)) Eredetileg én nem is akartam bele fahéjat tenni, de attól tartottam, nem lesz elég karakteres ízű, ezért csippentettem bele a fahéjat. Az amúgy is passzol a karamellhez. Nagyon örülök, hogy az egyik kedvenc sütitek lesz! :))
Szeretettel üdvözöllek: Fahéj

petrezselyem
petrezselyem Fri, 2013-04-05 11:16

Köszönöm,és gratulálok a recepthez!Nagyot alkottál,mint mindig!Várom a további alkotásaidat!!!!!
Szép napot!
Üdv.:petrezselyem

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2013-03-20 14:55

Kedves Éva! Nagyon jópofa a történet, jót mosolyogtam. Ügyesen megmentetted a helyzetet, az biztos. Sokszor az ilyen eleinte mérgelődésre okot adó esetekből születnek az érdekes történetek, amire aztán évekig nagy nevetések közepette lehet visszaemlékezni.
Ez a sütid is klasszul néz ki, mintha cukrászdában készült volna; szívesen megkóstolnám, ami nem kizárt, mert kedvet kaptam az elkészítéséhez. Puszi: Gabi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-03-20 20:39

Szia Gabi!
Hát igen, ahogy öregszünk, egyre több az anekdota, amin el lehet nosztalgiázni egy kicsit. :) Majd ezt mesélem az unokáknak. :)
Süsd csak meg nyugodtan, fincsi szerintem. Küldenék kóstolóba, de már elfogyott...
Ezer puszi: Éva

Shasa
Shasa Tue, 2013-03-19 22:22

Kedves Fahéj,

nagyon szépen köszönöm a receptet! A süti elkészült (én nem tudtam vele húsvétig várni :D), már a hűtőben vacog. Sokáig küzdöttem vele (szerintem ez a legbonyolultabb süti, amit eddig csináltam, és nem, nem a recept nehéz, én vagyok kezdő ^^), a karamellizálásom elsőre telefüstölte a konyhát, de másodszorra már sikerrel jártam :D Alig várom a holnapi kóstolást :) Majd megírom a fogadtatást is :D

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-03-20 10:22

Kedves Shasa!
Gratulálok, hogy bonyolultsága ellenére mégis nekiálltál a sütikészítésnek. Azt jól tetted, hogy a karamellt újra készítetted. Az tényleg hamar túlbarnul, és megég, ha nem vesszük le időben a tűzről, és akkor már az íze se jó. Ha a sütid nyugodtan csücsül a hűtőben, és nem mászik széjjel, akkor nagy baj nem lehet. :) Nagyon finom lesz, majd meglátod. Várom a véleményedet!
Üdv: Fahéj

Shasa
Shasa Wed, 2013-03-20 19:59

Kedves Fahéj,

a sütitől mindenki padlót fogott ("nem cukrászdából hoztad?" és társai :D), többek között én is ;) Álomi finom lett, még a nagymamám se tudott belekötni :D Amivel talán bénáztam, hogy nekem kicsit híg volt (még ma is) a karamellás krém, nem folyt el, csak kicsit körülményes volt szeletelni (illetve pisai ferde kockák lettek :D), szerinted mi lehetett a gond? Legközelebb tegyek bele egy kis zselatint?

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-03-20 20:36

Kedves Shasa!
Nagyon-nagyon örülök, hogy ekkora sikere volt a sütidnek! :)) A krémbe legközelebb tégy egy lapos evőkanállal több lisztet, attól keményebb lesz. Másik ötletem a cukrászhab eszméletlen keményre verve, mert attól nem folyik szét a krém. De ha amúgy is azt tettél bele, akkor maradjon a több liszt. De ha te szoktál zselatint használni, akkor az se fogja elrontani. Válassz a kedved szerint. :)
Üdv: Fahéj

Shasa
Shasa Wed, 2013-03-20 20:42

Köszönöm a tippeket, legközelebb kipróbálom valamelyik módszert! :)

És a receptet is nagyon-nagyon szépen köszönöm! Ahogy hallgatom a motoszkálást a konyhából, szerintem reggelre egy darab se marad :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-03-20 20:49

:D Aha, ismerem ezeket a motoszkálós hangokat. Soha sehol senki, mégis eltűnik reggelre a süti... :D

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2013-03-18 12:23

Megint egy kis csoda! A fotód annyira kedves, olyan igazi "Fahéjas"! Ez a sütid méltó párja a karamellás krémesednek, nyugodtan be lehetne nevezni a receptversenyre! Gratulálok!
Én is hamarosan megsütöm, úgyis rögtön itt a Húsvét.
Puszi, Edit

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2013-03-18 14:06

:) Igazán megtisztelsz, ha megsütöd. Várom a véleményt.
Puszi: Fahéj

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2013-03-31 19:43

Megsütöttem, nagyon finom lett (talán picit csúnyább, mint a Tiéd), de az íze pazar. És persze nem maradhatott el az ünnepi fonott kalácsod sem!
Békés Húsvéti ünnepeket kívánok!
Edit

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-03-31 20:07

Örülök, hogy ízlett! Meg hogy a fonott kalácsom is asztalra került nálatok.
Én is kellemes lazítást kívánok a húsvét hátralévő részére! Puszi: Éva

petrezselyem
petrezselyem Sun, 2013-03-17 14:09

Kedves Fahéj!
Mindenképpen én is kipróbálom,mert ez valami gyönyörűség.De hát mindegyik sütid az.Gondolom az íze is nagyon finom.Húsvétra én is megcsinálom!Köszönet érte!
Üdv.:petrezselyem

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-03-17 14:28

Kedves Petrezselyem!
Köszönöm! :) Megtiszteltetés nekem, ha elkészíted, és ha ünnepre, az még nagyobb megtiszteltetés. Szerintem és a családom szerint finom. Én csak ennyit tudok mondani... :)
Üdv: Fahéj

Boribon
Boribon / Boribon Sat, 2013-03-16 22:45

Kedves Fahej, ez valoban gyonyoru: a suti, a tanyer, a viragok es mindez egyutt! Husvetra meg is csinalom, mert nagyon szeretem a karamellas sutiket. Szep hetveget!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-03-17 08:30

Kedves Boribon!
Köszi a kedves szavakat. Én is úgy vagyok vele, hogy a karamellás jöhet minden mennyiségben. Ha tényleg elkészíted, remélem, nem fogsz csalódni benne.
Üdv: Fahéj

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-03-16 20:36

Kedves Fahéj !

Ez annyira csodálatos süti, a látvány már magáért beszél, guszta , mentés! :)

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-03-17 10:17

Kedves Fahéj!

Igen, az is igaz, hogy nem nehéz elkészíteni, ami manapság, ebbe a rohanó világba nem utolsó szempont, és mégis milyen felséges eredménye lesz!!:D
Tényleg : belevágok,Húsvétra a locsolóknak mesés meglepetés lesz. :)
Szép vasárnapot kívánok!

Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2013-03-16 20:22

Kedves Fahéj!
Kár, hogy nem lehet két recepttel is benevezni a versenyre, mert ez a sütid is gyönyörű. Egyet értek a szerkesztőkkel, a fotó tényleg profi. Szép vasárnapot kívánok. Piroska

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-03-17 08:22

Kedves Piroska!
Te valamire ráéreztél! Ugyanis, mivel a versenyre egy régi sütivel neveztem, csak bökte a csőrömet, hogy tudnék-e pont erre a versenyre kreálni valamit. Ezt ki kellett próbálnom, csak az önigazolás kedvéért. Így született ez a süti, persze a tésztáját nem én találtam ki. Viszont a legfincsibb piskóta, amit eddig készítettem. Érdemes kipróbálni.
Szép vasárnapot Neked is: Fahéj

646
tojás 5 db
víz 3 ek
cukor 15 dkg
finomliszt 16 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
sütőpor 1 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
cukor 15 dkg
víz 1 ek
fahéj 1 csipet
tojássárgája 2 db
tej 4 dl
finomliszt 7 dkg
vaj 5 dkg
habtejszín 5 dl
cukor 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
csokoládé 5 dkg
vaj 1 tk