r
Nosalty Logó

Grúz máj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Rumiszivi
Grúz máj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1174 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    726.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6579 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6579 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 293 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112 g

Zsír

  • Összesen
    65.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2904.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    97 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1583 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26318 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    106 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    970 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26318 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 1174 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3053 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3053 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat lemossuk, papírtörlővel leszárítjuk és vastagabb csíkokra vágjuk.
  2. Ezután megfűszerezzük a borssal és a köménnyel, majd forró zsiradékon elősütjük egy serpenyőben.
  3. A kész májat tányérba szedjük és melegen tartjuk.
  4. A megmaradt zsírban megdinsztejük a hagymakarikákat és félretesszük, majd a lecsót is átmegegítjük egy kicsit.
  5. Egy tálat enyhén kizsírozunk, majd alulra rakjuk a májat, ráhalmozzuk a hagymakarikákat, befedjük a lecsóval és ráütjük a tojásokat.
  6. A tojásokat ízesíthetjük sóval, borssal. Forró sütőbe dugjuk kb. 30 percre.
  7. Tálalás előtt megsózzuk ízlés szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12169
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Rumiszivi 91 recept

Régi recept... de finom recept!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek