r
Nosalty Logó

Gombás-csirkés papardelle

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
pussycat
Gombás-csirkés papardelle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
vadkovászos
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Gombás-csirkés alaphoz

Összesen 503 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Gombás-csirkés alaphoz

Összesen 3018 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Gombás-csirkés alaphoz

Összesen 180 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1479.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    780 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 503 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.5 g

Zsír

  • Összesen
    80.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8878.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    750 mg
  • Foszfor
    2918 mg
  • Nátrium
    4679 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    705.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1617 micro
Összesen 3018 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Gombás-csirkés alaphoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A kovászhoz adunk kb. 1/2 dl langyos vizet és 2 ek lisztet.Jól elkeverjük, és hagyjuk egy kicsit pihenni.
  2. A lisztet egy tálba tesszük a többi hozzávalóval, és a kovásszal közepesen kemény, sima tésztává gyúrjuk (vizet vagy lisztet szükség szerint adhatunk hozzá).
  3. Letakarva 30 percet pihentetjük.
  4. Közben elkészítjük a gombás-csirkés alapot. A csirkét vékony szeletekrevágjuk, és félretesszük.
  5. Egy nagy lábosban (amibe majd a tésztát is tesszük) pici olajonkisütjük a szalonnát. Rádobjuk a fokhagymát és a csirkét,megsütjük.
  6. Kivesszük egy tálba, és a visszamaradt zsiradékon a gombát is megsütjük, hozzáadjuk a bort, és elpárologtatjuk a keletkezett levet.
  7. Visszatesszük a csirkés szalonnát a gombához, és jól befűszerezzük. Az egészet félretesszük.
  8. A pihentetett tésztánkat annyi részre osztjuk, ahogy nekünk kényelmes a kinyújtása. (Én 8 részre osztom, mert kisebb korongokat nyújtok, nekem úgy könnyebb.)
  9. Kinyújtjuk, és 1,5x1,5 cm-es csíkokra vágjuk.
  10. Forrásba lévő vízbe dobjuk, és kb. 2-3 percig főzzük.
  11. Rászedjük a csirkés-gombás alapra, és jól elkeverjük.
  12. Parmezán sajttal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2186
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Nagyon szeretek a vadkovásszal tésztát gyúrni. Így a mai napra ezt az alapot találtam ki hozzá.

Hozzávalók

Tésztához

Gombás-csirkés alaphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!