r
Nosalty Logó

Fatörzs torta Nutellával®

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fatörzs torta Nutellával®
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 719 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4311 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 719 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    163.5 g

Zsír

  • Összesen
    172.5 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1051 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2904.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1026 mg
  • Nátrium
    980 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.6 g
  • Cukor
    395 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    868 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    781 mg
  • Retinol - A vitamin:
    857 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1263 micro
Összesen 4311 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szitáljuk át a lisztet, és olvasszuk meg a vajat. Egy nagy tálban verjük fel az 5 tojást, a mandulalisztet és a kristálycukrot.
  2. Egy másik tálban a fokozatosan adagolt porcukorral felverjük a 8 tojásfehérjét. Felváltva, kicsi adagokban hozzáadjuk a réteslisztet és a felvert tojásfehérjét az 1. tésztához. Tegyük bele az olvasztott vajat, amit előzőleg elkevertünk egy kis tésztával.
  3. Osszuk ketté a keveréket, és öntsük 2 sütőpapírral kibélelt tepsire. Süssük 240°C-on körülbelül 6-8 percig. Vegyük ki az egyes rétegeket a forró tepsiből úgy, hogy ne törjenek el. Takarjuk le háztartási fóliával, és tartsuk a hűtőben.
  4. A tortarétegeket tegyük egy-egy sütőpapírra. Egy 3 mm-es hegyű nyomózsákot töltsünk meg Nutellával®, nyomjunk egyforma Nutella® pöttyöket, majd kenjük szét őket.
  5. Hajtsuk fel a tésztalapot. A külsejét is vonjuk be Nutellával®. Hagyjuk állni, majd vágjuk le a két végét, hogy látható legyen a belső csigamotívum. A tekercseket ízlés szerint díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12897
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok rétegű, tökéletesen formált, Nutella-ízesítésű. Az egyszerű karácsonyi tortából igazi különlegesség lesz: hagyományos tortatekercs karácsonyi fatörzs formájában. Bizonyos kultúrákban a fatörzs a jó szerencse jelképe. Vágjunk hát bátran bele, és osszuk meg családunkkal és barátainkkal!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek