r
Nosalty Logó

Étcsokis-mákos tápiókapuding diétásan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
manchester
Étcsokis-mákos tápiókapuding diétásan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 17% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 467 kcal
  • 17% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 17% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 232 kcal
  • 17% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1208.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 467 kcal
  • 17% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mákot ledaráljuk, majd beleöntjük egy kis tálkába, hozzámerjük a tápiókakeményítőt, az édesítőszert, a kakaóport, beletördeljük a kocka étcsokit. Kikészítjük a négy dl tejet, majd a tál tartalmát kb. egy dl hideg tejjel csomómentesre keverjük, a többi folyadékot feltesszük a tűzre.
  2. Miután a tej felforrt, kis adagokban hozzákeverjük a pudingalapot - azért ne legyünk túl lassúak, mert pillanatok alatt sűrűsödik, nyugodtan lehet tempósan dolgozni. Szorgalmasan kevergetjük, nem fog leégni semmi, a csokival felesleges szórakozni, mosatlant spórolunk, ha előtte nem olvasztjuk meg.
  3. Négy-öt percig a legkisebb lángon főzzük, majd hőálló tálakba adagoljuk, a tetejét citromhéjjal díszítjük. (A képen édesítő is van a tetején, mert az 1 ek. kevésnek bizonyult az egész adagba.)
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2757
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Étcsokis-mákos tápiókapuding diétásan
manchester 13 recept

Mióta diétázom, nem ettem pudingot - kb. két éve. A héten betévedtem egy reformboltba, és most elszabadultam a konyhában. :) Tipp: A tej átlagos, de növényi tejjel vagy laktózmentes verzióval is jól működik. Az étcsokoládé megválasztásánál figyeljünk a hozzáadott cukor mennyiségére, vagy próbáljunk steviásat beszerezni, ha nincs kéznél csoki, nyugodtan megoldható két teáskanál cukrozatlan kakaóporral a pudingkészítés.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!