r
Nosalty Logó

Erdélyi borjútokány

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Erdélyi borjútokány
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 371 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 741 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 371 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1470.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    942 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 741 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és kockákra vágjuk.
  2. Az olajat a serpenyőbe öntjük, a húst kissé átsütjük benne, hozzátesszük a hagymát, sót, és zsírjára pirítjuk.
  3. Azonnal felengedjük kevés vízzel, hozzáadjuk a paprikát, borsozzuk, befedjük, és puhára pároljuk. Néha egy kevés vizet öntünk hozzá.
  4. Tálaláskor hozzáadjuk a tejfölt. Sóval, borssal ízesítjük.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 216
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 43372
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erdélyi magyar konyha című könyvben akadtam erre a receptre. Galuskával tálaltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek