r
Nosalty Logó

Csirkés-brokkolis casserole

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Csirkés-brokkolis casserole
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 457 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1825 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    171 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1330 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1349 micro
Összesen 457 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    158.9 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    869 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3090.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    883 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1070 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    684.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1567 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    301 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    656 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1102 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    5320 micro
  • β-crypt
    472 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5395 micro
Összesen 1825 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk a többi zöldséggel együtt. A paprikát kisebb kockákba vágjuk, a póréhagymát hosszában felezzük, majd szeleteljük. A szalonnát vékonyan szeljük.
  2. A zöldségeket egy kivajazott casserole edénybe (ez lehet egy üvegből vagy porcelánból készült ovális tál, aminek a hossza nálam kb. 25 cm volt) a szalonnaszeletekre helyezzük, hogy mindenhová jusson mindenből. Sózzuk borsozzuk, pici olívaolajjal meglocsolhatjuk. Így tesszük 10 percre elősütni.
  3. Közben a sültcsirke-maradékot leszedjük a csontról és felkockázzuk. A mozzarellát is kisebb darabokba vágjuk. Egy tálban habverővel felverünk két tojást, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az aprított petrezselymet, és félretesszük az öntetet.
  4. A sütőtálat kivéve a zöldségekre szórjuk a csirkét és a mozzarellát, majd nyakon öntjük a tojásos-tejszínes keverékkel, és mehet vissza a sütőbe további 15-20 percre sülni.
  5. Az így elkészített brokkolis-csirkés casserole akár azonnal is tálalható, de langyosan még jobb és hidegen is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 452
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 242
  • Össznézettség: 29217
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 07.

Ajánló

Maradék sültek, sonka is belesüthető a casseroléba. Minden zöldséget elnyel, ha lett volna gombám, még azt is beleteszem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradék sült csirkéből készítettem ezt a nagyszerű egytálételt. Mindenképpen próbáljátok ki, mert gyors és nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!