r
Nosalty Logó

Bohémia kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Bohémia kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához:

A sziruphoz:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 541 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához:

A sziruphoz:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 3252 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához:

A sziruphoz:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 288 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 541 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    267.7 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1590 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3931.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1081 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1596 mg
  • Nátrium
    900 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.2 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    587.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    787 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2214 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    502 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    909 micro
Összesen 3252 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A sziruphoz:

A krémhez:

A tetejére:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tojásfehérjéket a vízzel habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd keményre verjük.
  2. A tojássárgákat hozzákeverjük, majd a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük, és a tésztamasszát beleöntjük, elsimítjuk, és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  4. A sütőpapírt levesszük róla, hagyjuk kihűlni.

A sziruphoz:

  1. A vizet a cukorral felforraljuk, hozzákeverjük a rumaromát, és a kihűlt piskótát egy ecsettel bekenjük vele.

A krémhez:

  1. A cukrot a kakaóval, liszttel, tojássárgával, tejföllel simára keverjük, és sűrűre felfőzzük.
  2. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük.
  3. A piskótára kenjük.

A tetejére:

  1. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémre simítjuk.
  2. A cukrot a fahéjjal összekeverjük, és a tejszínre szitáljuk.
  3. Hűtőbe tesszük, 1-2 óra múlva tetszés szerint szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 446
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 75179
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Ez a sütemény Fekete Ildikó receptje a Főzőcske klubból. Dupla mennyiséggel készítve egy nagy gázméretű tepsire való sütemény. Én fél adaggal készítettem. Ott nem volt megadva a tejföl mennyisége, csak egy pohár (ennyi). Ahogy elkészítettem a krémet, nagyon sikeres lett. Na, a sütemény nagyon csak finom!

Hozzávalók

A tésztához:

A sziruphoz:

A krémhez:

A tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!