Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birkagulyás recept

hozzászólások (9)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Cink
Foszfor
Kálium

TOP Vitaminok

B12 B3 C B6

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
48.7 g

zsír

Összesen:
75.6 g
Telített zsírsav:
31 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
32 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
6 g
Koleszterin:
207 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.5 g
Kalcium:
72 mg
Vas:
5 mg
Magnézium:
110 mg
Foszfor:
557 mg
Kálium:
1590 mg
Nátrium:
167 mg
Cink:
9 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
51 µg

szénhidrát

Összesen:
39.8 g
Összes cukor:
5 g
Élelmi rost :
6 g

víz

Összesen:
391.2 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
18 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
89 µg
B12 Vitamin:
6 µg
E vitamin:
1 mg
C vitamin:
68 mg
K vitamin:
9 µg
A vitamin (RAE):
40 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 8 adag *

fehérje

Összesen:
389.6 g

zsír

Összesen:
604.5 g
Telített zsírsav:
252 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
257 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
55 g
Koleszterin:
1649 mg

ásványi anyagok

Összesen:
20.1 g
Kalcium:
582 mg
Vas:
48 mg
Magnézium:
884 mg
Foszfor:
4451 mg
Kálium:
12724 mg
Nátrium:
1335 mg
Cink:
74 mg
Réz:
4 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
409 µg

szénhidrát

Összesen:
318.2 g
Összes cukor:
37 g
Élelmi rost :
48 g

víz

Összesen:
3129.8 g

vitaminok

Összesen:
0.7 g
Tiamin - B1 vitamin:
4 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
4 mg
Niacin - B3 vitamin:
150 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
18 mg
B6 vitamin:
8 mg
Összes folát:
717 µg
B12 Vitamin:
50 µg
E vitamin:
9 mg
C vitamin:
543 mg
K vitamin:
67 µg
A vitamin (RAE):
314 µg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
7.7 g

zsír

Összesen:
11.9 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
33 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
10 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
17 mg
Foszfor:
87 mg
Kálium:
251 mg
Nátrium:
26 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
8 µg

szénhidrát

Összesen:
6.3 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
61.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
13 µg
B12 Vitamin:
1 µg
E vitamin:
0 mg
C vitamin:
10 mg
K vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
6 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Praline
Praline Fri, 2016-10-14 12:42

Kedves Kornél
Egy kicsit pontosítanák, én mint alföldi és akinek gulyás volt a nagypapája. Az alföldi gulyás nem csak disznóhúsból készül, esszük marhából is, amúgy pedig igen van benne zöldség, pontosabban répa és gyökér. A nagypapám tett bele, de ha nem volt kéznél, nem esett pánikba :), akkor csak hús volt benne és krumpli, gondolom a zöldség azért kellett, hogy tartalmasabb legyen a leves. Birkából is készítünk gulyást, de inkább azt jó sűrű szaftos pörköltnek készítjük, amit csak puha kenyérrel nyomunk le.:) Amúgy gratula a recepthez, már tudom is mit fogok főzni hétvégén:)

salumeria
Kornél / salumeria Thu, 2014-08-07 14:46

Kedves Gyula óriási tévedésben vagy. A marha gulyás készül marhahúsból, azaz a gulyásleves, amiben pörköltalap kivételével nincs zöldség, csak hús és burgonya. Az alföldi gulyás már sertéshúsból készül zöldségekkel, a hamis gulyás pedig nem is tartalmaz húst. A gulyás jelen esetben az összetett leves fajtájára értendő, nem pedig arra, hogy milyen húsból készül. Kérném szépen utána olvasni kommentek előtt!

salumeria
Kornél / salumeria Sun, 2013-09-29 11:55

A kérdésedre meg is adtad a választ.
Amúgy pontosítanálak, ugyanis leves zöldségek csak az alföldi gulyásba kerülnek, a klasszikus gulyáslevesbe, avagy a marhagulyásba nem kell.
A birkagulyás ez esetben szintén a "hús + krumpli", a zöldség pedig a pörköltalapnál kimerül.
Ezzel együtt ha Te szereted zöldségesen, meg lehet főzni az alföldihez hasonlóan, hibátlan lesz úgy is.
Üdv.: Kornél

Damjanics
Damjanics Sun, 2013-09-22 08:41

A marhagulyásba mindig kerül leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé). A birkagulyásból miért hiányoznak ezek?

Sanyasef
Sanyasef Tue, 2012-04-24 15:36

Kedves Kornél
Ez egy remekmű!!!
Elindultak nálam a Pavlovi reflexek!!!

1041
bárányhús 2 kg
vöröshagyma 4 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
zöldpaprika 3 db
paradicsom 2 kis db
burgonya 2 kg
köménymag 2 teáskanál
fűszerpaprika 2 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
mangalica zsír 2 ek
mangalica szalonna 0.2 kg