r
Nosalty Logó

Aszalt szilvával töltött sertéskaraj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vica
Aszalt szilvával töltött sertéskaraj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 698 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2791 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    781.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 698 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.3 g

Zsír

  • Összesen
    152.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3125.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1965 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    880.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    186 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 2791 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Karajt kicsontozzuk, megmossuk, utána a közepét hosszú pengéjű késsel felvágjuk, majd besózzuk.
  2. Szegfűszeggel és a fahéjjal felforraljuk a bort és 1 órán keresztül áztatjuk benne az aszalt szilvát.
  3. Hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát elnegyedeljük.
  4. A szilvát leszűrjük, majd a felszúrt húsba tömködjük.
  5. A nyílást fogvájóval betűzzük, a húst pedig sonkaszerűen megkötözzük.
  6. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a húst erős tűzön minden oldalról körbesütjük.
  7. Utána áttesszük egy sütőedénybe az olajjal meglocsoljuk, mellérakjuk a hagymát, fokhagymát és megszórjuk őrölt borssal, rozmaringgal. Aláöntünk egy kevés vizet és alufóliával betakarjuk.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán át pároljuk. Ha átsült, levesszük róla a fóliát és saját levével locsolgatva 20- 25 perc alatt pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 85 perc
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 32270
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 04.

Ajánló

Burgonyapürével és sült almával szoktam tálalni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyorsan elkészíthető étel és nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!