r
Nosalty Logó

Vaddisznófalatok batátával és barna csiperkével

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ceglédi Manka
Vaddisznófalatok batátával és barna csiperkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 708 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2830 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    852.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    520 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1962 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    23543 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 708 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    186.2 g

Zsír

  • Összesen
    95 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3409.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1757 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    2079.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7850 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    758 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    94173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2509 micro
Összesen 2830 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3014 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kevéske disznózsíron kiolvasztjuk a szalonnát. A pörcöket kivesszük, félretesszük. A megtisztított, nagyjából egyformára kockázott húst rádobjuk a zsírra, pirítjuk. Ráöntjük a bort, beletesszük a borókabogyót (ízlés szerint egészben vagy őrölve) és a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk. Visszarakjuk a szalonnadarabkákat.
  2. 20-25 perc rotyogás után adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, hogy sűrű szaftot kapjunk. Esetleg némi folyadékot (húsleves, bor, víz) még öntünk hozzá.
  3. A főzési idő az állat életkorától is függ. Kóstolgassuk az ételt, és amikor elkezdenek puhulni a húsok, mehet bele a gomba, ha pici, akkor egészben.
  4. Az édeskrumpli nagyon gyorsan megfő, az utolsó 10-15 percben dobjuk a fazékba/bográcsba a hús és gomba mellé.
  5. A végén egy nagy csokor, felaprított petrezselyemmel összerottyantjuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 614
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ceglédi Manka 31 recept

Sajnos a fotó nem sikerült túl jól. A hús szaftjában párolódott batáta édessége, a gomba földes aromája és a petrezselyem üdesége szépen muzsikál a vadhússal. Bográcsban készítve is kedvelt, kiadós, party egytálételünk ;-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!