r
Nosalty Logó

Túrótorta fondánt díszítéssel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Datti
Túrótorta fondánt díszítéssel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Fondánt

Összesen 577 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Fondánt

Összesen 6940 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Fondánt

Összesen 302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.9 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 577 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.7 g

Zsír

  • Összesen
    184 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1778 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4222.3 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1498 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1252.8 g
  • Cukor
    1154 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    714.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1738 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    378 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    1120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1708 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1674 micro
Összesen 6940 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.4 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Túrókrém

Fondánt

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukor 3/4 -vel habosra keverjük. A fahéjat a cukorral kemény habbá verjük.
  2. A sárgájához egy kanál fehérjét teszünk, és elkeverjük. Ezután a fehérjéhez öntjük, és óvatos mozdulatokkal elkeverjük.
  3. A lisztet 2 részletben hozzászitáljuk, és elkeverjük. Majd kivajazott tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben sütjük 170-180 C-on.
  4. A sütőből kivéve a tetejét behintjük pici liszttel, és átfordítjuk (így a teteje is egyenes lesz). Majd ha már langyosra hűlt, visszafordítjuk!

Túrókrém

  1. A túrót szitán átnyomkodjuk.
  2. A túróhoz hozzáadjuk a tojássárgáját, a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot, a búzadarát és végül a cukrot.
  3. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
  4. A túrókrémet és a felvert habtejszínt összekeverjük. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön.

Fondánt

  1. A porcukrot átszitáljuk, és egy edénybe öntjük. A közepére egy mélyedést készítünk.
  2. A zselatint elkeverjük a 6 ek. vízzel, és vízgőz fölött addig keverjük, amíg a zselatin fel nem oldódik.
  3. A mézet és a margarint hozzáadjuk, és feloldjuk benne.
  4. Ha teljesen felolvadt benne a vaj, a porcukorba készített mélyedésbe öntjük. Kanállal apránként hozzákeverjük a porcukrot. Kézzel gyúrjuk tovább, és addig adagoljuk hozzá a porcukrot, míg már nem ragad.
  5. Pár órára hűtőbe tesszük.
  6. A hűtőből kivéve keményítőn vagy porcukron nyújtjuk 2-3 mm vastagságúra (én két fólia között szoktam nyújtani, így nem ragad le és könnyebben a tortára lehet helyezni).
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2694
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 04.

Ajánló

A fondant színezéséhez használhatunk gél vagy por állagú ételfestéket, valamint folyékony színezéket (ez esetben a zselatin készítésekor kell hozzáadni)! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretek fondantból és marcipánból virágokat és figurákat készíteni. Ezért nővérem születésnapja kapóra jött, és elkészítettem ezt a tortát! :)

Hozzávalók

Piskóta

Túrókrém

Fondánt

Címlapról ajánljuk

További cikkek