r
Nosalty Logó

Töltött káposzta - Hossó Anita konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Töltött káposzta - Hossó Anita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 692 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2765 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2447 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    1777 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 692 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.4 g

Zsír

  • Összesen
    168.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9787.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1596 mg
  • Nátrium
    7108 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1644.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    292 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    1422 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    3259 micro
Összesen 2765 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1848 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húshoz hozzáadjuk a félig párolt rizst, 1 dkg zsíron üvegesre párolt vöröshagymát, sót, borsot, pirospaprikát, és jól elkeverjük. Lazíthatjuk a tölteléket egy tojással.
  2. 8-10 db káposztalevelet a vastag erektől megtisztítunk, és hússal megtöltjük úgy, hogy a tenyerünkre helyezzük a káposztalevelet, közepére egy kanál darált húst teszünk. A levél alsó felét felhajtjuk, két oldalát szorosan összecsavarjuk, és a levél felső szélét ujjunkkal benyomkodjuk. (Kóstoljuk meg a káposztát, mielőtt elkezdenénk készíteni, ha túl savanyúnak találjuk, mossuk át hideg vízben.)
  3. Egy lábasban az olajjal és liszttel világos színű rántást készítünk, beletesszük a paradicsompürét, felöntjük vízzel, felforraljuk.
  4. Egy nagyobb lábasba helyezzük a vágott (és átmosott) káposzta felét, majd a szalonnadarabokat, rápakolgatjuk sorjában a töltelékeket, végül a szálas káposztával zárjuk. Ráöntjük a paradicsomos habarást, és még annyi vizet, hogy ellepje a „rakományt”. Csendesen főzzük, amíg jól megpuhul.
  5. Tálaláskor tejföllel meglocsolva kínáljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 70822
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig is a kedvenc ételeim közé tartozott a töltött káposzta. De a középső gyermekkel várandósan ezt az ételt különösen kívántam ! Mifelénk, Heves megyében a savanyított káposztalevelet "harasztnak" nevezik. Imádom ezt a részét is! Hajdanában-danában a családunkban volt, aki nem ette meg a "harasztot", én viszont nem hagytam kárba veszni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!