r
Nosalty Logó

Töltött csirke kovex konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
kovex
Töltött csirke kovex konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A csirke előkészítéséhez és sütéséhez

A töltelékhez

Összesen 1471 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A csirke előkészítéséhez és sütéséhez

A töltelékhez

Összesen 5886 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A csirke előkészítéséhez és sütéséhez

A töltelékhez

Összesen 256 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.1 g

Zsír

  • Összesen
    124.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1279.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 1471 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    228.6 g

Zsír

  • Összesen
    498.3 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    219 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    1281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5116.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1957 mg
  • Nátrium
    1978 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    927.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    454 micro
  • K vitamin:
    392 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    989 mg
  • Retinol - A vitamin:
    524 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1138 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1638 micro
Összesen 5886 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

A csirke előkészítéséhez és sütéséhez

A töltelékhez

Elkészítés

A csirke előkészítéséhez és sütéséhez

  1. A csirkét kívül- belülbesózzuk, és állni hagyjuk, amíg a tölteléket összekeverjük.
  2. A zsemléket meleg vízbe beáztatjuk.
  3. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és az olajon megdinszteljük, ha kész, hűlni hagyjuk.
  4. A zsemlékből kifacsarjuk a vizet, és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kihűlt hagymát, tojást,fűszerezzük.
  5. A csirkébe beletöltjük a tölteléket, és hústűvel összetűzzük a nyílást (vagy vastag cérnával bevarrjuk).
  6. A zsírtbeletesszük a tepsibe,rátesszük a csirkét, beszórjuk a sültcsirke fűszersóval, vízzel felöntjükkb.a tepsi feléig.
  7. Alufóliával befedjük a tepsit, és 150 fokon 1,5 óráig sütjük.
  8. Levesszük a fóliát, és a maradék tölteléket a csirke mellé tesszük, ha van otthon csirkemáj, akkor azt is beletehetjük a zsírba.
  9. Visszatesszük a sütőbe a tepsit, és kb.30 percig 250fokon állandó locsolás mellett, pirosrasütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6063
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkoromban nagyon sokszor készítettek szüleim töltött csirkét. Akkoriban, még nem lehetett külön combot vagy mellét kapni, így sokkal gazdaságosabb volt, mint pl. a rántottcsirke. Ami megmarad, azt hidegen szendvicsnek fogyaszthatjuk. A  zsírjával megkenjük a kenyeret, és teszünk rá húst és tölteléket. Savanyúsággal kitűnő, akár tízóraira is csomagolhatunk gyerekeinknek.

Hozzávalók

A csirke előkészítéséhez és sütéséhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek