r
Nosalty Logó

Tejfölös-sajtos csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Wendy
Tejfölös-sajtos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 615 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2461 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1717.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 615 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180 g

Zsír

  • Összesen
    185.1 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    845 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6869.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    2288 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    2255 mg
  • Nátrium
    1908 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    691 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1485 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    773 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2424 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2512 micro
Összesen 2461 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket hosszában félbevágjuk úgy, hogy a 4 db csirkemellből 8 vékonyabb szeletet kapjunk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréses).
  2. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukon.
  3. A serpenyőben felhevítjük az olívaolajat.
  4. A hússzeleteket mindkét oldalukon 3- 4 percig sütjük.
  5. A húsokat átemeljük egy csinos tűzálló tálba. A serpenyőben maradt olajat a húsokra öntjük. Ha ez kevés lenne, akkor meglocsoljuk a szeleteket még egy kis olívaolajjal. A szeletek tetejét beszórjuk a fűszerpaprikával, bekenjük tejföllel, majd mindegyikre púpozunk egy adag reszelt sajtot.
  6. Betesszük a sütőbe, visszakapcsoljuk 180 fokra a sütőt, és 10 percig sütjük. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Köretként rizst, vagy diétásabb verzióhoz salátát kínálunk. De én köretként kínáltam hozzá a receptjeim közt található spenótos palacsintát is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4767
  • Tegnapi nézettség: 424
  • 7 napos nézettség: 1828
  • Össznézettség: 1558382
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 27.

Ajánló

Spenótos palacsinta

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gyerekeknek nagyon ízlett, gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!