r
Nosalty Logó

Tejfölös karalábéleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Tejfölös karalábéleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A sűrítéshez

A levesbetéthez

Összesen 254 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A sűrítéshez

A levesbetéthez

Összesen 1012 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A sűrítéshez

A levesbetéthez

Összesen 55 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    1240 micro
  • β-karotin
    3560 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    836 micro
Összesen 254 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3024.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    1874 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1519 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1868 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    289 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    762 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    4959 micro
  • β-karotin
    14240 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3343 micro
Összesen 1012 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    267 micro
  • β-karotin
    765 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 55 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A sűrítéshez

A levesbetéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. Megforrósítjuk a vajat, a karalábét és a sárgarépát megfuttatjuk rajta. Felöntjük kb. 8 dl vízzel és ha nem idegenkedünk a leveskockától, belemorzsoljuk a vízbe, majd fedő alatt megfőzzük.
  2. Addig egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk a lisztet, majd beleszórjuk a petrezselymet. Hideg vízzel felöntjük és csomómentesre keverjük. A levest berántjuk, majd belekeverjük a tojássárgával elkevert tejfölt.
  3. Időközben elkészítjük a galuskát és nagyon aprókat beleszaggatunk a lassan fővő levesbe.
  4. Kicsit még rotyogtatjuk és kész.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 125
  • 7 napos nézettség: 1087
  • Össznézettség: 201856
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 22.

Ajánló

Bármikor, amikor egy ligh-os levesre van szükséged. Ja, meg gyorsan!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régebben találtam ezt a levest a neten, Mauer Béláné kedvenc receptjeként. Hamis tyúkhúslevesnek is említette. Ezt egy roboráló, gyógyulást segítő receptnek jellemezte. Valóban az. Ezt az adagot én változtatni szoktam, attól függően, hányan eszünk belőle. A leírt mennyiség kb. 1 literre jön ki. Joghurttal v. zsírszegény tejföllel még energiaszegényebb!

Hozzávalók

A leveshez

A sűrítéshez

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!