r
Nosalty Logó

Szalonnás csirkemáj cukkinis lecsóval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hobbychef
Szalonnás csirkemáj cukkinis lecsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A májhoz

A lecsóhoz

Összesen 372 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A májhoz

A lecsóhoz

Összesen 1118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A májhoz

A lecsóhoz

Összesen 97 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2771 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2742 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    33 micro
  • Lut-zea
    1629 micro
Összesen 372 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    81.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1695.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    996 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    875.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8312 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    334 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1600 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8226 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    964 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    4887 micro
Összesen 1118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    715 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    707 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

A májhoz

A lecsóhoz

Elkészítés

A májhoz

  1. A májat alaposan megmossuktöbbszöri öblítéssel, a hártyát, inakat eltávolítjuk. A hagymát karikára, a szalonnát kockáravágjuk, fokhagymát aprítjuk.
  2. Egy serpenyőben olajon megsütjüka szalonnát, dinszteljüka hagymát, majd rátesszüka májat. Időnként megkavarjuk, fűszerezzük. Amikor megsült, tányérra szedjük.
  3. Közben elkezdjükaprítani a hagymát. A paprikákat karikára, a paradicsomot négybe vágjuk. A cukkinit hosszában kettévágjuk, s felszeleteljük. A máj zsírjához öntünk még olajat, megdinszteljükrajta a hagymát, rátesszüka paprikát, majd a cukkinit, végül a paradicsomot.
  4. Fűszerezzük, lefedjük, s pároljuk. A lecsót nem főzzükszét teljesen, egy kicsit roppanósra hagyjuka zöldségeket.
  5. Tálaláskor szedünk a tányérra lecsót, mellé pedig csirkemájat.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2504
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

A lecsó nagy kedvenc, a csirkemáj is. A kettő együtt pedig szuper.

Hozzávalók

A májhoz

A lecsóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!