r
Nosalty Logó

Sült oldalas 3. (petrezselymes)

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lolaci
Sült oldalas 3. (petrezselymes)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 959 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3837 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    82.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    877.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 959 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.6 g

Zsír

  • Összesen
    331.6 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3509.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1672 mg
  • Nátrium
    904 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    929.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    956 micro
  • K vitamin:
    791 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2280 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2520 micro
Összesen 3837 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Jól megmossuk az oldalast, különös gondot fordítva a csontszilánkok eltávolítására.
  2. Feldaraboljuk kb. 4 ujjnyi vastagra.
  3. Jól besózzuk.
  4. A petrezselymet összenyomjuk egy kicsit mozsárban (intenzívebb lesz az íze) és hozzákeverjük az olívaolajhoz. A húst beletesszük egy jénai tálba vagy tepsibe, rálocsoljuk az olívaolajat, legvégül aláöntjük a vizet.
  5. A sütő legaljára tesszük és kis lángon, kb 170 fokon, 2 óra alatt ropogósra sütjük. (Látszik rajta amikor kész, hogy szépvörösesbarna színű, de megszurkálhatjuk húsvillával, puha-e.)
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9440
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 18.

Ajánló

Szürethez, de baráti, családi összejövetelekhez  is, olaszrizlinggel vagy aki a vörösbort jobban szereti, annak a mőcsényi Merlot-val szívből ajánlom. Ha valaki fél, hogy megég a teteje az oldalasnak, alufóliát is lehet rátenni  (teljesen le kell fedni vele, légmentesen lezárni). A sütő közepére kell tenni a tepsit, egy jó másfél óra múlva levesszük a fóliát (addigra általában porhanyós lesz a hús) és a sütő felső részére rakjuk a tepsit, hogy megpiruljon az oldalas.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült oldalas 3. (petrezselymes)
Lolaci 9 recept

Ezt a receptet is férjem Anyukájától tanultam, jó ropogós és nagyon ízletes. Szüreten rendszeresen ott volt az asztalon, csípős zöldpaprika és friss ropogós kenyér társaságában......ezután jól esett egy pohár finom olaszrizling   :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!