r
Nosalty Logó

Spárga sajtos-krumplis tésztaágyon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Spárga sajtos-krumplis tésztaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3037 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    232 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    812 micro
Összesen 759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    90.1 g

Zsír

  • Összesen
    221.2 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1066 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1899.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    878 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    928 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1831 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1671 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1901 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3249 micro
Összesen 3037 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott, kockára vágott krumplit forró, sós vízben 15 percig főzzük.
  2. A spárgát szintén lobogó, sós vízbe tesszük 4-5 percre.Ha kész, jól lecsepegtetjük.
  3. Kivajazunk egy 20x30-as tepsit és a tésztát levelenként beleterítjük úgy, hogy a széleken kicsit kilógjon és minden levél közé kenünk a lágy vajból is.
  4. Lereszeljük a sajtot és a főtt burgonyával jól összepasszírozzuk.
  5. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, majd a sajtos burgonyához adjuk és alaposan összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel.
  6. A tepsiben várakozó tésztára öntjük és keresztben rárendezzük a lecsepegett, főtt spárgát.
  7. A lelógó tésztaszéleket picit felhajtogatjuk és a maradék vajjal megkenjük a tetejét.
  8. 190 fokon, légkeverésen kb. 25 percig sütjük.
  9. Még melegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 10511
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Petra ínyenc sült bébispárgája után árgus szemekkel kerestem az újabb és újabb spárgás recepteket. Természetesen kedvencem, Jamie Oliver oldalán is böngésztem és ott bukkantam a következő finomságra. Picit változtattam a hozzávalókon, nagyon finom, laktató vacsi lett belőle. Az eredeti recept rétestésztával írja, én viszont rosszul emlékeztem és a fagyasztóban itthon csak egy leveles tészta lapult, így jobb híján azzal készítettem...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!