r
Nosalty Logó

Spanyol paradicsomleves - Gazpacho

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
AGI-22
Spanyol paradicsomleves - Gazpacho
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 22 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    485 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    277 micro
  • β-karotin
    2077 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    504 micro
Összesen 123 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1080.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1939.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    783 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    961 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1109 micro
  • β-karotin
    8309 micro
  • β-crypt
    988 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    2016 micro
Összesen 492 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    1188 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 22 kcal

Elkészítés

  1. Megmossuk a zöldségeket, az uborkát meghámozzuk, majd felaprítjuk őket, és beletesszük a turmixgépbe.
  2. A vöröshagymát apró lyukú reszelőn, a fokhagymát fokhagyma passzírozón érdemes aprítani, hozzátenni a zöldségekhez.
  3. Megsózzuk, borsozzuk, aztán meghintjük a zsemlemorzsával, meglöttyintjük az olajjal, majd hozzáadjuk az ecetet és a vizet is.
  4. Alaposan összeturmixoljuk, majd megkóstoljuk, ízlés szerint még tovább ízesíthetjük (ha szükséges), a kész levest fedett edényben lehűtjük 1-2 órán át, majd tálaljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 20062
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 01.

Ajánló

FONTOS!  A turmixgépet csak 2/3-3/4 részig tegyük tele! A kaliforniai paprikából tulajdonképpen egy 1/2 db is elég, kiváló 2 db TV paprika helyette, de nekem most véletlenül ez volt itthon. A paradicsomokból vegyes fajtát használtam, a legnyomibbakat tettem bele, meg a lucullust, mert annak túl vastag a héja egyébként. Aki intenzívebb ízű levest szeretne, tehet bele 1 egész uborkát, vagy kicsit több hagymát is. Többen a szikkadt kenyérre esküsznek, de nálam nincs itthon kenyér, csak pászka. Ez az étel nagyon egészséges, bárki eheti, a nyári hőségben különösen üdítő, a súlyvesztést is elősegíti.

Receptkategóriák

A gazpachoról először idén tavasszal, az interneten olvastam. Bizony, először elszörnyűlködtem, amikor olvastam a hozzávalókat. De mivel a fogyás lehetőségével is kecsegtettek, 1-szer kipróbáltam, és ízlett. Azóta már több gazpacho receptet is találtam a neten, de egyik sem tetszett. Így tovább gondoltam, alakítottam a saját szám íze szerint. Ez a variáció lett a nyerő!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!