r
Nosalty Logó

Sajtos pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
timu
Sajtos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1027 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4103 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 330 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1537.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    571 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 1027 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.9 g

Zsír

  • Összesen
    263.4 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6149.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1486 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1543 mg
  • Nátrium
    2707 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2321 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    575 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2286 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 4103 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük el a kovászt. Ehhez az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk el. Szórjuk meg egy csipet cukorral és egy kis liszttel, majd tegyük félre meleg helyre kb. 10 percre. Akkor jó, ha az élesztő szépen felhólyagosodik.
  2. A lisztet a vajjal és egy csipet sóval morzsoljuk el. A tejfölt keverjük el a tojással.
  3. A lisztbe beletesszük a felfuttatott élesztőt és a tejfölös tojást, majd jól összedolgozzuk. Könnyű tésztát kell kapjunk. 
  4. Takarjuk le, és hagyjuk kelni meleg helyen. Körülbelül 30 perc után nyújtsuk ki nagyjából 1,5 centire, összehajtogatjuk. Tíz perc múlva megint kinyújtjuk és összehajtogatjuk. Ezt háromszor ismételjük meg.
  5. Megint kinyújtjuk kb 1,5 centi vastagra. Megkenjük tojással, sózzuk, majd megszórjuk reszelt sajttal. 
  6. Pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, és kezünkkel kicsit formázzuk, sodorjuk meg. Így a sütőben felfele fog nőni a pogácsánk, nem fog elfolyni, és nem lesz lapos. 
  7. Lehetőség szerint magas falú tepsibe pakoljuk őket egymástól kb. 2 centire, hogy ne nőjenek össze. 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 491
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 45085
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik kedvenc illatom az olvadozó, sült sajt illata. Mindenkinek megvan ez az érzés, ahogy elsétálsz egy pékség mellett vagy a boltok péksütis részlegénél, és megcsap az illat? Mindegy, hogy ebéd után, vagy ha eszedbe sem jut az éhség, akkor is megkívánod. A sajtos pogácsa az, amit bármilyen alkalomra készíthetünk, lehet az ünnep, szülinap, kerti party vagy csak egy egyszerű vasárnap délután. Ez az, amit mindig mindenkor elkapkod mindenki, mert nem lehet abbahagyni, nem lehet megunni. Ez az ősrégi recept még a nagymamámtól való. Gyakran készítem, és még sosem okozott csalódást. Próbáld ki te is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!