r
Nosalty Logó

Rétegelt epres pohárkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Rétegelt epres pohárkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A zselatinos réteghez

A pudingos réteghez

A díszítéshez

Összesen 467 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A zselatinos réteghez

A pudingos réteghez

A díszítéshez

Összesen 932 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A zselatinos réteghez

A pudingos réteghez

A díszítéshez

Összesen 93 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 467 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.5 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 932 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

A zselatinos réteghez

A pudingos réteghez

A díszítéshez

Elkészítés

A zselatinos réteghez

  1. A tortazselét elkeverjük a cukorral, majd a vízzel állandó keverés mellett felforraljuk. 8-10 percig állni hagyjuk (néhányszor megkeverjük).
  2. Az epreket apró kockára vágjuk. Két poharat kb. 45 fokos szögben megdöntünk és kitámasztunk, beleszórjuk a felaprított epreket, végül óvatosan a zselét is.
  3. Hûtõben pihentetjük amíg a zselé megszilárdul.

A pudingos réteghez

  1. A pudingport elkeverjük a cukorral, majd egy kevés tejet hozzáadva simára keverjük.
  2. A fennmaradó tejet felforraljuk, levesszük a tûzrõl és belekeverjük a pudingos masszát. Állandó keverés mellett felforraljuk, majd lehûtjük.
  3. Ha a zselénk megkötött, a lehûlt pudingot belecsurgatjuk a pohárba, majd visszatesszük a hûtõbe.

A díszítéshez

  1. A tejszínhabot a poharak tetejére nyomjuk, végül a szeletekre vágott eperrel és a cukorkákkal díszítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 16285
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon piros, nagyon epres, egy igazi Valentin-napi pohárdesszert! Imádjuk! :)

Hozzávalók

A zselatinos réteghez

A pudingos réteghez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!