r
Nosalty Logó

Pudingos-almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vénusz
Pudingos-almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Az almás réteghez

A pudingos réteghez

A tetejére

Összesen 576 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Az almás réteghez

A pudingos réteghez

A tetejére

Összesen 6887 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Az almás réteghez

A pudingos réteghez

A tetejére

Összesen 159 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 576 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.2 g

Zsír

  • Összesen
    322.8 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3228.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1159 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1123 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    932.5 g
  • Cukor
    464 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    2203.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    352 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2865 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2636 micro
  • β-crypt
    270 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1427 micro
Összesen 6887 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 159 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

Az almás réteghez

A pudingos réteghez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a porcukrot és a sót összekeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd összegyúrjuk a tésztát.
  2. Fóliába csomagolva egy órát hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztát megfelezzük, és két, a tepsi méretének megfelelő sütőpapírt vágunk.
  4. A tésztát a sütőpapíron kinyújtjuk, a lelógó részeket levágjuk.
  5. Az egyik tésztalapot sütőpapírral lefelé a tepsibe tesszük, és ráhalmozzuk az almás réteget, elsimítjuk rajta.
  6. Erre kerül a pudingos réteg, majd a másik adag tészta, sütőpapírral felfelé, amit a végén lehúzunk róla.
  7. A tetejét megkenjünk tojással, villával megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

Az almás réteghez

  1. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük.
  2. A reszelt almát elkeverjük a cukorral, és 15 percet állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét.
  3. Nagy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a fűszereket és a margarint, majd 10-12 perc alatt megpároljuk.

A pudingos réteghez

  1. A pudingport és a cukrot fél deci hideg tejjel simára keverjük.
  2. A maradék tejet felforraljuk, hozzáadjuk a pudingos keveréket, majd néhány perc alatt, folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 219
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 45473
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pudingos-almás pite
Vénusz 71 recept

Klasszikus almás pite plusz vaníliakrémes réteggel bolondítva.  www.venusz.hu

Hozzávalók

A tésztához

Az almás réteghez

A pudingos réteghez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!