r
Nosalty Logó

Mogyorós szeletek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Mogyorós szeletek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához:

A kisült piskótára:

A krémhez:

A krém tetejére:

Összesen 926 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához:

A kisült piskótára:

A krémhez:

A krém tetejére:

Összesen 11112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához:

A kisült piskótára:

A krémhez:

A krém tetejére:

Összesen 330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 926 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.6 g

Zsír

  • Összesen
    621.6 g
  • Telített zsírsav
    230 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    221 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    1625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8652.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    2372 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    591 mg
  • Foszfor
    3450 mg
  • Nátrium
    1884 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1239.1 g
  • Cukor
    787 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    700.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2051 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    135 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    725 micro
  • Kolin:
    1096 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2019 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1578 micro
Összesen 11112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A kisült piskótára:

A krémhez:

A krém tetejére:

Elkészítés

A tésztához:

  1. Először a tojásokat verjük fel, és a továbbiakban, ahogyan a hozzávalók vannak felsorolva, sorban egymás után az anyagokkal tovább verjük. Utoljára a sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 190 fokon 35 perc alatt megsütjük.
  3. Még forrón megkenjük nutellával.
  4. Az aprított mogyorót szárazon megpörköljük.
  5. A nutellára szórjuk a 14 dkg pörkölt, aprított mogyorót.
  6. A krém készítése: A krém hozzávalóit simára keverjük, és felfőzzük. Kihűtjük, és vajjal habosra keverjük. A kihűlt süteményre kenjük.
  7. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémre simítjuk. A 3 dkg pörkölt, aprított mogyoróval megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×39
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5826
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

A netről sütöttem hétvégére. Nagy tepsi sütemény, kiadós és nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához:

A kisült piskótára:

A krémhez:

A krém tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!