r
Nosalty Logó

Karmir pilaf - sárgarépás rizs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
giuliettalupa
Karmir pilaf - sárgarépás rizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1439 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1860 micro
  • β-karotin
    4656 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2302 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 361 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    974.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    943 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2064 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    763 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    7442 micro
  • β-karotin
    18623 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    9207 micro
  • Lut-zea
    680 micro
Összesen 1439 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    569 micro
  • β-karotin
    1425 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    704 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst bő, forró vízben feltesszük főni, forrást követően megsózzuk.
  2. Amíg a rizs fő, a hagymát felaprítjuk nagyon finomra, a sárgarépát pedig lereszeljük apró lyukú reszelőn. A korianderzöldet is előkészítjük, felaprítjuk. (Petrezselyemmel is helyettesíthető.)
  3. Egy serpenyőbe dobjuk a vajat. és elkezdjük rajta pirítani a hagymát, majd pár perc múlva hozzáadjuk a sárgarépát is. A sűrített paradicsomot 2 kanál vízzel kissé felhígítjuk, és a hagymás-répás keverékhez adjuk. Fedő alatt pároljuk 15 percig, szükség szerint pici vizet adhatunk hozzá, hogy ne égjen le.
  4. Ha a rizs megpuhult, szűrjük le, majd keverjük a serpenyőben lévő megpárolt zöldségekhez. Tálalás előtt szórjuk meg az apróra vágott korianderzölddel. Aki szereti, pár csepp citromlét is facsarhat rá.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1978
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 01.

Ajánló

Fogyasztható önmagában vagy húsok, halak mellé köretként.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karmir pilaf - sárgarépás rizs
giuliettalupa 82 recept

Ez egy örmény recept, az eredeti elnevezése "karmin pilaf", azt jelenti: vörös rizs. (A karmin ott van a karmazsin szavunkban is.) Egy nagyon kedves örmény barátomtól tanultam el még egyetemista koromban, aki gyakran és szívesen főzött nekünk, hogy megismertesse velünk, szaktársaival az otthoni, közép-ázsiai konyhát. Sok étel receptjét leírtam, majd magam is elkészítettem, így ezt a finom, répás rizst is, ami akár magában, akár köretként is fogyasztható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!