r
Nosalty Logó

Káposztás hal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Káposztás hal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 798 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2392 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1464 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    386 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1431 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7670 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 798 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.2 g

Zsír

  • Összesen
    165.5 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    551 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3058.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    1661 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1098.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4391 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    48 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    1158 micro
  • K vitamin:
    297 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4293 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1110 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    23011 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 2392 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1414 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vékonyra gyalult fejeskáposztát az olajon kevés sóval megpároljuk, majd egy tűzálló tálat a vaj negyed részével bőven kikenünk. A párolt káposztát ebbe elterítjük, és félretesszük.
  2. Egy teflonserpenyőben felforrósítjuk a vaj háromnegyed részét. A halszeleteket sózzuk, majd megforgatjuk a lisztben, és a forró vajban megsütjük.
  3. A halszeleteket rátesszük a káposztára.
  4. A visszamaradt vajas szaftba beletesszük a vékony karikára vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután belekeverjük a paradicsompürét, a borsot és a tejfölt. Felengedjük annyi vízzel, hogy mártás sűrűségű legyen. Átforraljuk.
  5. A paradicsomos-hagymás szaftot ráöntjük a káposztára, és "áthúzzuk" vele a halszeleteket is.
  6. A cukor nélküli habtejszínt habbá verjük, és ráhalmozzuk a halszeletekre.
  7. Forró sütőben jól átsütjük, és főtt burgonyával melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3587
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 09.

Ajánló

Bármilyen édesvízi hallal is finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztás hal
Lizinka_ 591 recept

Gyermekkoromban sokszor készítettük ezt a finom, könnyű halételt apukám kérésére.  Nagyon ízletes, mutatós egytálétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!