r
Nosalty Logó

Habos meggyes 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Eleison
Habos meggyes 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 642 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3849 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 182 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.9 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    181 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1173 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 642 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    89.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5561.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1330 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    2186 mg
  • Nátrium
    1606 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    683.4 g
  • Cukor
    402 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1085.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1033 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    1101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    7036 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2132 micro
Összesen 3849 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztbe beleszórjuk a sütőport, majd a többi hozzávalót is beletesszük, és összegyúrjuk a tésztát.
  2. Kinyújtjuk a tepsibe, majd megszúrkáljuk az alját.
  3. A tésztát megszórjuk zsemlemorzsával, majd a kimagozott meggyet rászórjuk egyenletesen.
  4. Betesszük az előmelegített sütőbe, és 20 percig sütjük.
  5. Közben jó keményre felverjük a tojásfehérjét a cukorral.
  6. Kivesszük a sütőből a tésztát, rákenjük a tojáshabot, és nagyjából 10-15 percig sütjük még.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: gáztepsi
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 406
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 89
  • Össznézettség: 84636
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Eleison 5 recept

A nagyapám nővére sütötte ezt a habos meggyest, amikor még nagyon kicsi voltam, de a recept nem maradt meg. A munkatársam anyósa viszont a múltkori céges névnapozásra ezt sütötte meg, én pedig azonnal elkértem a receptet, és alig vártam a meggyszezont. A tojásfehérjét eredetileg 60 dkg cukorral csinálta, de én azt nagyon sokaltam, azért vettem le kevesebbre a mennyiséget. Illetve Ő gőz felett verte fel a tojásfehérjét, én nem bonyolítottam túl, de így is nagyon jó lett.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!