r
Nosalty Logó

Frida Kahlo cukkinisalátája

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Frida Kahlo cukkinisalátája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1496 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1548 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    967 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    467 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4208 micro
Összesen 248 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    115 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9288.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1661 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1428 mg
  • Nátrium
    5800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1364.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    528 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    2801 micro
  • β-crypt
    139 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25247 micro
Összesen 1496 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1365 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olívaolajat, a sót, cukrot, és a balzsamecetet egy befőttes üvegbe tesszük, és jól összerázzuk. Félretesszük, míg a saláta készül.
  2. A cukkinit megmossuk, és vékony karikára vágjuk. 2 kanál olívaolajat teszünk egy nagy serpenyőbe, megmelegítjük, a cukkini mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Ez oldalanként kb. 3-4 perc.
  3. 2 adagonként tegyünk olajat a serpenyőbe, és 8-10 adagban süssük ki a cukkinit. Amik készen vannak, azt tegyük egy mélyebb salátás tálba.
  4. Ha kész a cukkini, vágjuk vékony szeletekre az avokádót, keverjük össze a cukkinival. Öntsük le a vinegrettel, reszeljük rá a parmezánt, majd szórjuk rá a finomra vágott koriandert. keverjük össze az egészet, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 10535
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenc festőnőmtől hoztam már nektek egy karácsonyi narancsos kekszet, most itt van valami a nyárra is! recept a Saveur magazinból!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!