r
Nosalty Logó

Fehérboros spagetti kagylóval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sajtospiritos
Fehérboros spagetti kagylóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 695 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2774 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    158 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    649 micro
Összesen 695 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3834.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    452 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    1651 mg
  • Nátrium
    935 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    632.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    745 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1399 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2354 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2597 micro
Összesen 2774 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyünk fel egy nagy lábosban vizet forrni a tésztához. Rakjunk bele egy nagy evőkanál sót.
  2. Egy serpenyőben a vajon alacsony hőmérsékleten futtassuk meg a hagymát, majd tegyük bele a fokhagymát és a borsot, egy csipet sót.
  3. Öntsük fel a borral, és tegyük bele a megmosott kagylókat. Fedő alatt pároljuk 10 percig. Azokat a kagylókat, amelyek nem nyíltak ki, vegyük ki és dobjuk ki. Húzzuk félre a serpenyőt.
  4. A tésztát főzzük meg a lobogó, sós vízben, amíg a csomagoláson írja, majd szűrjük le, és forgassuk bele a kagylós mártásba. Mindezt óvatosan, hogy ne törjenek szét a kagylók.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10966
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 23.

Ajánló

Tálaláskor szórd meg petrezselyemmel és egy kis olívaolajat is csepegtethetsz rá. Bár már tettél bele fehérbort, a maradékot se hagyd magára.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehérboros spagetti kagylóval
Sajtospiritos 57 recept

A kagyló, főleg ha friss, nagyon ízletes étel. Gyorsan elkészíthető, és még az is megkóstolja, aki korábban soha nem evett. Így kóstoltad meg Te is :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!