r
Nosalty Logó

Diós-lekváros bukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Diós-lekváros bukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 824 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 4941 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 322 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 824 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    173.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2803.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    746.3 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    546 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    538 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 4941 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt kevés tejben pici cukorral felfuttatjuk.
  2. A margarint felolvasztjuk.
  3. Mindent alaposan összegyúrunk, a tésztát jól kidolgozzuk, majd 1 órát kelesztjük.
  4. Ezután kinyújtjuk, és téglalapokra vágjuk, 15 darabra.
  5. A diót összekeverjük a lekvárral, és elosztjuk a tésztadarabokon, összehajtjuk, majd tepsire tesszük.
  6. Megkenjük az olajjal, és 20-25 percig pihentetjük.
  7. Majd megsütjük, és még melegen meghintjük porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35×40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6915
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 11.

Ajánló

Én baracklekvárral készítettem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-lekváros bukta
Nikóka 172 recept

A szomszéd nénitől hallottam egyszer, hogy ha híg a lekvár, akkor diót tesz bele, és így tölti a buktába. Most kipróbáltam, mert szeretem a diósat. Igazán fincsire sikerült.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek