r
Nosalty Logó

Csirkecomb mézes-szezámmagos répával és curry-s tócsnival

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
AlbiGasztro
Csirkecomb mézes-szezámmagos répával és curry-s tócsnival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Csirke

Curry-s tócsni

Mézes-szezámmagos répa

Összesen 966 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Csirke

Curry-s tócsni

Mézes-szezámmagos répa

Összesen 3862 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Csirke

Curry-s tócsni

Mézes-szezámmagos répa

Összesen 102 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1264.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1022 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    3868 micro
  • β-karotin
    9268 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 966 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    181.9 g

Zsír

  • Összesen
    164.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5059 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    666 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    2409 mg
  • Nátrium
    1204 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.2 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2488.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4088 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    852 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    37074 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2832 micro
Összesen 3862 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    401 micro
  • β-karotin
    960 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Csirke

Curry-s tócsni

Mézes-szezámmagos répa

Elkészítés

Csirke

  1. A csirkecombokat bőrös felükkel lefelé pirítsuk aranybarnára egy forró serpenyőben, közben sóval, borssal ízesítsük.
  2. Ha szépen megsültek, a másik felüket is pirítsuk meg kicsit, így sütéskor nem fognak kiszáradni. Serpenyővel együtt (ha fém a nyele) tegyük 30 percre 180°c-ra előmelegített sütőbe. Ha a serpenyő nem tehető a sütőbe, fektessük a combokat egy tepsibe, és öntsük rájuk a kisült pecsenyezsírt.
  3. Tegyünk melléjük egy fej hagymát és két egész almát. Fedjük le alufóliával, hogy sülés közben átjárják az ízek. A 30 perc lejárta után vegyük le a fóliát, és csorgassunk a húsokra mézet, befejezésként pedig még 10-15 percig süssük.

Curry-s tócsni

  1. Amíg a hús sül, készítsük elő a tócsnit. A meghámozott krumplikat mossuk meg, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le.
  2. Sózzuk, borsozzuk meg, majd adjuk hozzá a 2 tojást, a curryt és a lisztet. Alaposan keverjük át, hogy a fűszerekből mindenhová jusson.
  3. Egy serpenyőben forrósítsuk olajat, közben formáljunk maréknyi golyókat a reszelt krumpliból, és a két tenyerünk segítségével nyomjuk laposra. Forgatólapát segítségével mindkét felét süssük aranybarnára.
  4. Édes chiliszósszal tálaljuk.

Mézes-szezámmagos répa

  1. Hámozzuk meg a répákat, és kevés főzővízben főzzük félpuhára.
  2. Mikor elkészülnek, fektessük egy tepsibe, és vágjunk mellé almakockákat. 170°C-os sütőben letakarva süssük 20 percig, majd forgassuk át mézben, és süssük fólia nélkül további 15 percig.
  3. Kb. 5 perccel a sütésidő lejárta előtt szórjuk meg szezámmaggal. Fontos, hogy a legvégén adjuk hozzá, mert különben megéghet.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 434
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16076
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
AlbiGasztro 8 recept

Egy jól bevált családi receptet fejlesztettünk tovább. Azért szeretjük, mert gyorsan elkészíthető és tetszőlegesen variálható. Sosem tudunk eleget készíteni belőle.

Hozzávalók

Csirke

Curry-s tócsni

Mézes-szezámmagos répa

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!