Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai fánk - Donut recept

hozzászólások (10)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tészta elkészítése

A cukormáz elkészítése

Sütőzsiradék
A bő zsírban sütéshez felhasznált zsiradék energia- és tápanyagtartalma részlegesen kerül beszámításra a kész étel vonatkozó értékeibe.

A tészta elkészítése
összesen: 676 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 12 adag *

A tészta elkészítése

A cukormáz elkészítése

összesen: 8119 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tészta elkészítése

A cukormáz elkészítése

összesen: 353 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

skizohudi
Nagy Kriszta / skizohudi Wed, 2019-02-20 12:11

A fenti hozzászólásokhoz; igen, én is keresem rendületlenül azt a bizonyos "amerikai fánk" receptet, ami igenis tök más...lehet, hogy semmi köze Amerikához, és ugyanúgy kiröhögnének ott vele, mint kínában az itthoni kínai kajával :) DE! Én olyan fánkot szeretnék készíteni, amire elcsábulok a Tesóban, és hasonló helyeken, és az bizony tésztaügyileg tök más, mint a mi fánkunk! Nem csak a luk meg a cukormáz a különbség...

SweetSzenilla
SweetSzenilla / SweetSzenilla Wed, 2019-02-20 22:14

Ha olyan fánkra vágysz, mint amire a Tescoban elcsábulsz, akkor be kell szerezned hozzá azt a számtalan adalékanyagot és tartósítószert amivel azokat készítik ;) Csak megsúgom, hogy kereskedelmi forgalomban nem fogsz találni. Vajon miért is??

animi
animi Wed, 2017-09-27 18:33

Kedves Mindenki!
Ez egy finom fánk receptje, csak nem a "Donut"-é. Legalább valaki ide írhatta volna, hogy ne dolgozzak feleslegesen. Nem teljesen hiába, mert ez is elfogyott, de nem ezt szerettem volna készíteni.

SweetSzenilla
SweetSzenilla / SweetSzenilla Sun, 2017-10-22 13:03

"Kedves" animi!
Hozzászólásodra reagálva szeretnélek felvilágosítani, hogy az amerikai fánk és a magyar fánk között az a különbség, hogy az amerikai specialitás jellemzője a CUKORMÁZ vagy a TÖLTELÉK és a közepén lévő nagyobbacska LYUK! Ennyiben tér el a magyartól. Az amerikai és az itthoni összetevők(7) teljesen megegyeznek, arányaiban változhatnak. Ha belegondolsz józan paraszti ésszel itthon Magyarországon sincs két egyforma ízű fánk két különböző háztartásbanés pont az összetevők arányai miatt. Mielőtt kritizálsz legyél képben és tájékozódj. És mutass is valamit, mert a nickneveden és a regisztrációs idődön kívül semmi nincs a profilodon. De ez is téged tükröz. (mellékesen megjegyzem, hogy öcsém 4 éve Houstonban lakik, meséltem neki a hozzászólásodról és csak nevetett, mondván tipikus magyar.... mentalitás. Valamint ő is megjegyezte, h nincs jelentős ízbeli különbség a 2 földrész fánkjai közt). Szóval amit keresel az nem létezik, mivel nincs külön amerikai fánktészta recept. És ha még nem esett volna le az angol DONUT szó FÁNK-ot jelent magyarul. Szép napot és további kellemes furkálódást :)

Évike42
Évike42 Mon, 2017-04-24 20:15

Kedves Szenilla! Kipróbáltam a receptedet és nem bántam meg, nagyon nagyon finom,gyors,és még másnap is puha! Biztosan többször is sütni fogom még,köszönöm!! :)

SweetSzenilla
SweetSzenilla / SweetSzenilla Mon, 2017-04-24 21:43

Kedves Évike! Szívből örülök, hogy ízlett a fánk. Számomra öröm megosztani, ami nekem is bevált, vagy kikísérleteztem. Külön köszönöm, hogy megírtad a véleményed. :)

676
finomliszt 1 kg
friss élesztő 6 dkg
tej 420 ml
tojássárgája 6 db
1 csipet
margarin 15 dkg
cukor 6 ek
porcukor 40 dkg
víz 6 ek
ételfesték 4 csepp