r
Nosalty Logó

Áfonyás bagel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szikszai Anna
Áfonyás bagel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 434 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2170 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1221.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    961 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 434 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6109 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    4803 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    460.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    454 micro
Összesen 2170 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt áfonyátforró vízbe áztatjuk,egy fél órát állni hagyjuk, majdleszűrjük és félretesszük.
  2. Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadunk egy evőkanál barna cukrot és 8-10 perc alatt felfuttatjuk. Közben a lisztet, a maradék két evőkanál barna cukrot, a fahéjat és a sót egy nagy tálban összekeverjük. Ha az élesztős keverékünk elérte a megfelelő állapotot, akkor egy kanál, vagy akár a kezünk segítségéveladjuk hozzá a száraz alapanyagokhoz.
  3. Amint ez megvan, elkezdhetjük fokozatosan adagolni a vizet is.Érdemes figyelni a víz mennyiségére, mert lehet, hogy kevesebb is elég lesz. Amennyiben nagyon nedvesnek érezzük a tésztát, bátran adjunk még hozzá lisztet.
  4. Az így kapott tésztát helyezzük egy lisztezett felületre, nyújtsuk ki a kezünk segítségével, szórjuk meg az aszalt áfonyával és jól gyúrjuk össze. Addig dolgozzunk vele, mígsima és rugalmas tésztát nem kapunk. (Kb. 4-5 perc.)
  5. Helyezzük egy kilisztezett tálba, takarjuk le egy nedves konyharuhával, és egy meleg helyen hagyjuk pihenni egy jó 30 percig.
  6. Ezt követően tegyük vissza a lisztezett felületre, ismét a kezünk segítségével formáljunk egy hosszú kolbászt belőle, majd vágjuk 10 egyforma méretű karikára. Az ujjaink segítségével formázzuk, majd képezzünk lyukat a karikák közepén. Helyezzük zsírpapírra őket és hagyjuk állni 5 percig.
  7. Közben tegyünk fel forrni egy nagy fazék vizet, a sütőt pedig melegítsük elő 180 fokra.
  8. Ha a víz már forr, adjunk hozzá egy evőkanál cukrot, csökkentsük a hőt és kezdjük el főzni a bageleket. Egyszerre csak 2-3 darabot tegyünk bele, edénytől függően, hogy kényelmesen elférjenek a víz tetején. A bagelek mindkét oldalát 1-1 percig főzzük, majd vegyük ki őket és helyezzük vissza a zsírpapíros felületre.
  9. A már megfőtt bageleket helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, verjük fel a tojást és kenjük át a tetejüket, majd mehetnek is az előre melegített sütőbe, 20-25 percre, míg szép fényes, aranybarnára nem sülnek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 281
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10487
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szikszai Anna 35 recept

Évek óta készülök arra, hogy megsüssem az első saját bagelem. Mivel már nem is olyan nehéz itthon hozzájutni megfelelő minőségű bagelhez, úgy döntöttem, hogy nem egy alapreceptet készítek, hanem egy áfonyás változatot. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek