hozzászólások (7)
59 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:

      Hozzászólások (7)

      A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

      marti48
      Marti48 / marti48 h, 2016-04-25 14:05

      Kedves Zoli!

      Örömmel olvasom a "Het Szakacsa" most Te lettel. Receptjeid, leven mi is nagy bogracsozok vagyunk nagyon tetszenek, izlesünkhöz közel alloak!

      Szeretettel gratulalok!
      Marti

      pataygyz
      Zoli / pataygyz h, 2016-04-25 18:52

      Kedves Márti!
      Köszönöm szépen az elismerésedet. A Szerkesztőség néhány napja keresett meg és kért tőlem egy sztorit és fényképet, mert én lennék április 25. én a "Hét szakácsa." Nagyon megörültem ennek és gyorsan elküldtem.
      Szombaton negyven főnek bográcsoztam Vanyarcon a nejem unokahúgáéknál. Már csütörtök délután elutaztam hozzájuk, hogy másnap az összes alapanyagot előkészítsem. Kilenc kiló lábszárfejtés és a többi hozzávaló várt már rám. Eltartott egy ideig, ameddig elszórakoztam vele. Megérte, mert a társaság elégedett volt a produkciómmal. Május elsejére baráti körben pacalfőzés vár rám, ami az egyik kedvencem. Már csak a jó időért kell drukkolnom.
      Neked is hasonló tartalmas hétvégét kívánok :
      Zoli

      ishizsa
      ishizsa cs, 2013-03-21 17:47

      Kedves pataygyz
      Puliszka
      Egy adag kukoricadarához(erdélyben puliszkaliszt) 3 adag víz(még egy keveset hozzáöntök a víz párolgása miatt),só
      Elkészítése:A vízet megsózzuk ízlés szerint,majd a forrásban levő vízhez lassan adagoljuk a kukoricadarát,miközben folyton kavarjuk.Miután belekerült a k.dara lassú tüzön kavard.Mikor vastag masszává válik ("puffog")akkor kész,de meg kell kóstolni,hogy puha álaga legyen,ne"recsegjen" a fogad közt.Ha mégse dagadt ki a dara mert esetleg elfőtt a víz,akkor önts lassan forró vízet hozzá lassú tüzön kavarva.Hosszú nyelű fakanállal(van olyan is erdélyben,hogy puliszkakeverő) keverd,mert felpriccol a puliszka mikor vastagszik.
      Az én adagom fél kiló kukoricadarából szokott lenni mert túros puliszkát is csinálunk általában és tejjel is esszük,kinek épp mi kell. :)
      Sok sikert és jó étvágyat!

      pataygyz
      Zoli / pataygyz p, 2013-03-22 08:50

      Köszönöm szépen, hogy beavattál a puliszka készítés rejtelmeibe, ami nagyon hasonlít a tejbegríz elkészítéséhez.
      További jó sütés főzést kívánok:
      Zoli

      Levin
      Levin p, 2012-03-16 16:50

      Kedves Zoli nemtudtam mi az a cseplesz pedig 46 évet eltőltöttem a szakmában mondhatnám sikeresen , de megfejtettem a cseplesz a sertés háló amit nagyon sok féle képpen használunk fel a gasztronomiában csak egy példa Boston bélszin.De legalább ezt az elnevezését is megismertem a sertés hálonak. Űdv Levin

      Sancho
      Sancho k, 2012-03-06 09:45

      Kedves kolléga,látom, mindenkit megfertőzött a gyerekkori főzés! Hajrá!