Zöldséges májgaluska leves recept

Zöldséges májgaluska leves
Zöldséges májgaluska leves
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük azokat a leveseket, amikben sokféle zöldség van. Kedvünkre lehet variálni az ízeket, hiszen szinte minden alkalommal más zöldség egészíti ki az alapokat. Ha van itthon, akkor kerül a levesbe pár fej gomba, vagy éppen néhány szép kelbimbó is. Bár a fiam nem leveses, ezt még Ő is szívesen kanalazza. Ma májgaluskához volt kedvem, de szoktam készíteni grízgaluskával, vagy csak sima levestésztával is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gyorsan és változatosan elkészíthető leves, sok szaktudást nem igényel.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

vegyes zöldségleves májgaluskával, májgaluskás zöldségleves

elkészítés

  1. A megtisztított zöldségeket közel azonos méretű kockákra, karikákra vágjuk.
  2. Egy lábasba kevés olajat öntünk, rátesszük a zöldségeket (a borsót és a karfiolt is) megszórjuk borssal és ételízesítővel, majd lefedve megpároljuk a keveréket.
  3. Míg párolódnak a zöldségek, egy vágódeszkán késsel elkaparjuk a csirkemájakat, és egy kis tálkába tesszük. Hozzáütjük a tojást, teszünk bele kevés vágott petrezselyemzöldet, ételízesítőt, csipetnyi borsot és annyi lisztet, hogy galuska sűrűségű masszát kapjunk.
  4. Amikor  a zöldségek már majdnem teljesen megpuhultak, felöntjük annyi vízzel, hogy egy tartalmas kis levest kapjunk a végén. Beledobjuk a leveskockákat, és felforraljuk az egészet.
  5. Ha már gyöngyözik, beleszaggatjuk a májgaluskákat, és pár percig még közepes lángon főzzük, hogy  a galuska megpuhuljon. Mielőtt elzárnánk a gázt, a leves tetejére szórjuk a vágott petrezselyemzöldet, átkeverjük, és már lehet is tányérokba szedni.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 11 211
elküldve: 3
receptkönyben: 183
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

siklitimi

Mióta szakács: 2011.10.13.
38 recept

Legfrissebb cikkek

Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!
Pikáns eperdesszert
Pikáns eperdesszert
Egy gyorsan elkészíthető desszert dupla öröm, hiszen nemcsak ízeivel varázsol mesés pillanatokat, de az elkészítése sem rabolja el perceinket. Ünnep a hétköznapokban is.
242