Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges májgaluska leves

Zöldséges májgaluska leves
Zöldséges májgaluska leves
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük azokat a leveseket, amikben sokféle zöldség van. Kedvünkre lehet variálni az ízeket, hiszen szinte minden alkalommal más zöldség egészíti ki az alapokat. Ha van itthon, akkor kerül a levesbe pár fej gomba, vagy éppen néhány szép kelbimbó is. Bár a fiam nem leveses, ezt még Ő is szívesen kanalazza. Ma májgaluskához volt kedvem, de szoktam készíteni grízgaluskával, vagy csak sima levestésztával is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gyorsan és változatosan elkészíthető leves, sok szaktudást nem igényel.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

vegyes zöldségleves májgaluskával, májgaluskás zöldségleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított zöldségeket közel azonos méretű kockákra, karikákra vágjuk.
  2. Egy lábasba kevés olajat öntünk, rátesszük a zöldségeket (a borsót és a karfiolt is) megszórjuk borssal és ételízesítővel, majd lefedve megpároljuk a keveréket.
  3. Míg párolódnak a zöldségek, egy vágódeszkán késsel elkaparjuk a csirkemájakat, és egy kis tálkába tesszük. Hozzáütjük a tojást, teszünk bele kevés vágott petrezselyemzöldet, ételízesítőt, csipetnyi borsot és annyi lisztet, hogy galuska sűrűségű masszát kapjunk.
  4. Amikor  a zöldségek már majdnem teljesen megpuhultak, felöntjük annyi vízzel, hogy egy tartalmas kis levest kapjunk a végén. Beledobjuk a leveskockákat, és felforraljuk az egészet.
  5. Ha már gyöngyözik, beleszaggatjuk a májgaluskákat, és pár percig még közepes lángon főzzük, hogy  a galuska megpuhuljon. Mielőtt elzárnánk a gázt, a leves tetejére szórjuk a vágott petrezselyemzöldet, átkeverjük, és már lehet is tányérokba szedni.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 32
össznézettség: 21 891
elküldve: 3
receptkönyvben: 229
elkészítve: 12/17
Facebookon megjelent: -

szakács

siklitimi

Mióta szakács: 2011.10.13.
39 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

236
sárgarépa 3 db
karalábé 1 kis db
fehérrépa 2 db
zeller 1 kis db
karfiol 1 kis db
zöldborsó 15 dkg
petrezselyem 3 ek
csirkemáj 4 db
tojás 1 db
finomliszt 1 evőkanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
leveskocka 2 db
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
víz 1.5 l