r
Nosalty Logó

Zöldséges májgaluska leves

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
siklitimi
Zöldséges májgaluska leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 944 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 31 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1459.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    929 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    634.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1940 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1467 micro
  • α-karotin
    1869 micro
  • β-karotin
    4738 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 236 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    787 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5837.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1295 mg
  • Nátrium
    3715 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2538.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7760 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    334 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    336 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1464 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5868 micro
  • α-karotin
    7478 micro
  • β-karotin
    18953 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    73 micro
  • Lut-zea
    5012 micro
Összesen 944 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    233 micro
  • β-karotin
    592 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 31 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított zöldségeket közel azonos méretű kockákra, karikákra vágjuk.
  2. Egy lábasba kevés olajat öntünk, rátesszük a zöldségeket (a borsót és a karfiolt is) megszórjuk borssal és ételízesítővel, majd lefedve megpároljuk a keveréket.
  3. Míg párolódnak a zöldségek, egy vágódeszkán késsel elkaparjuk a csirkemájakat, és egy kis tálkába tesszük. Hozzáütjük a tojást, teszünk bele kevés vágott petrezselyemzöldet, ételízesítőt, csipetnyi borsot és annyi lisztet, hogy galuska sűrűségű masszát kapjunk.
  4. Amikor a zöldségek már majdnem teljesen megpuhultak, felöntjük annyi vízzel, hogy egy tartalmas kis levest kapjunk a végén. Beledobjuk a leveskockákat, és felforraljuk az egészet.
  5. Ha már gyöngyözik, beleszaggatjuk a májgaluskákat, és pár percig még közepes lángon főzzük, hogy a galuska megpuhuljon. Mielőtt elzárnánk a gázt, a leves tetejére szórjuk a vágott petrezselyemzöldet, átkeverjük, és már lehet is tányérokba szedni.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 200
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 64245
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 20.

Ajánló

Gyorsan és változatosan elkészíthető leves, sok szaktudást nem igényel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges májgaluska leves
siklitimi 41 recept

Szeretjük azokat a leveseket, amikben sokféle zöldség van. Kedvünkre lehet variálni az ízeket, hiszen szinte minden alkalommal más zöldség egészíti ki az alapokat. Ha van itthon, akkor kerül a levesbe pár fej gomba, vagy éppen néhány szép kelbimbó is. Bár a fiam nem leveses, ezt még Ő is szívesen kanalazza. Ma májgaluskához volt kedvem, de szoktam készíteni grízgaluskával, vagy csak sima levestésztával is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!