Vadas mártás sertéshússal recept

Vadas mártás sertéshússal
Vadas mártás sertéshússal
180 perc / előkészület: 50 perc főzés: 130 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem szeretjük a vadhúst, s a zsemlegombócot sem... Ettől azért még EMBEREK vagyunk... Szerethetjük a vadast... Csak máshogy, ami semmivel sem rosszabb, mint a vadhússal készült, sőt... mi így imádjuk - mert ez a kedvenceink egyike -, ahogyan készítem......így, amit a receptem ír :) ....... aki csak az őzgerincből készült vadast "nézi valamibe", s csak így eszi, ne szólja le az "egyszerűbb" változatot......gondoljon arra, hogy számára is eljöhet még az az idő, hogy "beérné" például az én receptemből készített étellel is.......ezek kikívánkoztak belőlem, egy Facebook oldalon kiemelt vadashoz intézett hozzászólás kapcsán.....

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én ilyen jellegű ételekhez jobban szeretem a sertéslapockát, mint a sertéscombot, mert ez sokkal szaftosabb, omlósabb lesz. Igen, ez zsírosabb lehet.....gondolhatja bárki, s igaza is van. De! Én teljesen le szoktam fejteni a zsíros részt a húsról - zsírosan semmilyen húst nem szeretünk, a tarját, oldalast kivéve -, az inas részt nem kell, az lesz a legfinomabb része, s tulajdonképpen emiatt - az inas részek miatt - szükséges hosszabb idő ahhoz, hogy megpuhuljon.

Én a lefejtett részeket nem dobom ki! Egyszerre  2-3 kg lapockát szoktam vásárolni, az egészet feldarabolom - attól függően, mit szeretnék majd belőle készíteni később -, "lezsírozom", hogy szín húst kapjak, s a szín húst adagonként lefagyasztom. Természetesem marad rajtuk hús is, sajnálom kidobni, ekkor frissiben szoktam valamit készíteni belőlük, de erről majd egy másik receptemben. :)

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Somat húsvéti receptverseny
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertés vadas
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírt egy nagy lábasba tesszük, erre ráreszeljük a megtisztított, megmosott répákat, hagymát. Én nem szeretem turmixolva, a négy oldalú reszelő citrom reszelőjén szoktam lereszelni ezeket - NYERSEN. Ez kicsit fárasztóbb, de megéri. Így egészen más íze lesz! Innentől kezdve nagyon egyszerű minden!:)
  2. Bekapcsoljuk alatta a gázt, s kevergetve összedinszteljük őket, körülbelül 20 percig.
  3. Ezután rádobjuk a megtisztított, megmosott, felkockázott húst, s az összes felsorolt hozzávalót (a tejföl, liszt kivételével, s a mustárnak is csak a felét), összekeverjük, felöntjük vízzel.
  4. Megvárjuk, míg újra forrni kezd, ekkor takarékra vesszük a lángot, s lefedve 90-105 percig főzzük. Közben megkavarjuk időnként, ha szükségét látjuk, kevés vizet önthetünk hozzá, s kóstoljuk meg, elég sós-e.
  5. Ha eltelt az idő, a hús is tökéletesen puha, készíthetjük a tejfölös, mustáros habarásunkat.
  6. Egy kisebb tálba szórjuk a lisztet, s apránként adagolva hozzá a tejfölt, csomómentesre keverjük vele, a felénél hozzáadjuk még a mustár másik felét, amellyel tovább keverjük csomómentesre a lisztet.
  7. Ezt beleöntjük a lábasba, jól összekeverjük, pár percig kevergetve összeforraljuk - ettől sűrűsödik meg -, majd lekapcsoljuk a gázt, lefedve pihentetjük kicsit.
  8. Bármilyen tésztával - aki a zsemlegombócot szereti, azzal - lehet fogyasztani. Én már készítettem nokedlivel is, mennyei volt úgy is. Attól is függ, mennyi időnk van.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 353
össznézettség: 159 675
elküldve: 22
receptkönyvben: 470
elkészítve: 34/34
Facebookon megjelent: 2

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
116 recept
hirdetés

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu cs, 2017-05-18 02:37

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.05.17. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Tücsökbogárka
Tücsökbogárka sze, 2017-04-12 20:32

Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, tökéletes!!! Érdemes volt így elkészítenem, s én is ennél maradok a továbbiakban!
Köszönöm, hogy feltöltötted!!!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 szo, 2017-05-06 13:02

Kedves "Tücsökbogárka"!
Igazán nincs mi, én köszönöm a visszajelzést, s örülök, hogy ennyire ízlik!!!!

HTivadar
HTivadar k, 2017-04-11 21:34

Isteni, tökéletes recept, köszönet érte!!!
Családunk kedvence lett a recepted!!!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 szo, 2017-05-06 13:00

Kedves"HTivadar"!
Nagyon örülök a véleményednek, s hogy a kedvencetekké vált!!!

cubalibre
cubalibre k, 2017-04-11 20:26

Köszönöm a receptet, így sokkal finomabb, mint amit eddig ettem, isteni!!! Továbbiakban csakis így készítem, tuti!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 h, 2017-03-27 16:46

Kedves "marianna1211"!

Köszönöm szépen!!! Nagyon örülök, hogy ennyire ízlik, s ezentúl csak így fogod készíteni, valamint, hogy megosztottad a véleményed!!! További jó böngészést, főzőcskézést!

Üdvözlettel: Judyth59 :)

kovex
kovex / kovex szo, 2016-11-26 19:15

Én a vadast mindenféléből szeretem, így holnap kipróbálom a recepted, mert nagyon jónak tűnik, köszönöm . :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 p, 2017-02-17 19:23

Kedves "kovex / kovex"!
Igen, nagyon finom így!!! Köszönöm a jelzésedet, remélem, Nektek is ízlett! :)

Milona
Milona p, 2016-09-30 12:26

Pont így készítem én is,mert mi se szeretjük se a vad húsokat,se a zsemlegombócot :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 v, 2016-10-02 05:08

2016. október 2. - hajnal:

"statisztika

beküldve: 2015.11.13.
tegnapi nézettség: 2 989
össznézettség: 28 080
elküldve: 7
receptkönyben: 204
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1
szakács

Walaky
Walaky
Mióta szakács: 2015.08.05.
103 recept"

Azért, csak kicsináljátok, nehogy ez legyen a legnézettebb....!!!!!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 szo, 2016-10-01 06:15

"statisztika

beküldve: 2015.11.13.
tegnapi nézettség: 3 936
össznézettség: 25 193
elküldve: 7
receptkönyben: 186
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1"

2016. október 1., reggele - tehát szeptember 30 - án volt ez a nézettség, amely még mindig ne elég!!!!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 p, 2016-09-30 05:29

Köszönöm........! :)

statisztika

beküldve: 2015.11.13.
tegnapi nézettség: 5 568
össznézettség: 21 193
elküldve: 5
receptkönyben: 158
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1

cs, 2016-09-29 11:11

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 v, 2015-11-29 11:59

Örülök, hogy elkészítetted, s hogy ízlett! :)
További kellemes keresgélést, sütögetést, főzőcskézést! :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 h, 2016-09-26 14:19

Nem, nem.........ez sem volt kiemelve soha......annyira nem vagyunk jóban a Nosalty - val!!!!! :))))))))))

872