Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadas mártás sertéshússal

Vadas mártás sertéshússal
Vadas mártás sertéshússal
180 perc / előkészület: 50 perc főzés: 130 perc
receptkönyvben hozzászólások (77)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem szeretjük a vadhúst, s a zsemlegombócot sem... Ettől azért még EMBEREK vagyunk... Szerethetjük a vadast... Csak máshogy, ami semmivel sem rosszabb, mint a vadhússal készült, sőt... mi így imádjuk - mert ez a kedvenceink egyike -, ahogyan készítem......így, amit a receptem ír :) ....... aki csak az őzgerincből készült vadast "nézi valamibe", s csak így eszi, ne szólja le az "egyszerűbb" változatot......gondoljon arra, hogy számára is eljöhet még az az idő, hogy "beérné" például az én receptemből készített étellel is.......ezek kikívánkoztak belőlem, egy Facebook oldalon kiemelt vadashoz intézett hozzászólás kapcsán.....

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én ilyen jellegű ételekhez jobban szeretem a sertéslapockát, mint a sertéscombot, mert ez sokkal szaftosabb, omlósabb lesz. Igen, ez zsírosabb lehet.....gondolhatja bárki, s igaza is van. De! Én teljesen le szoktam fejteni a zsíros részt a húsról - zsírosan semmilyen húst nem szeretünk, a tarját, oldalast kivéve -, az inas részt nem kell, az lesz a legfinomabb része, s tulajdonképpen emiatt - az inas részek miatt - szükséges hosszabb idő ahhoz, hogy megpuhuljon.

Én a lefejtett részeket nem dobom ki! Egyszerre  2-3 kg lapockát szoktam vásárolni, az egészet feldarabolom - attól függően, mit szeretnék majd belőle készíteni később -, "lezsírozom", hogy szín húst kapjak, s a szín húst adagonként lefagyasztom. Természetesem marad rajtuk hús is, sajnálom kidobni, ekkor frissiben szoktam valamit készíteni belőlük, de erről majd egy másik receptemben. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírt egy nagy lábasba tesszük, erre ráreszeljük a megtisztított, megmosott répákat, hagymát. Én nem szeretem turmixolva, a négy oldalú reszelő citrom reszelőjén szoktam lereszelni ezeket - NYERSEN. Ez kicsit fárasztóbb, de megéri. Így egészen más íze lesz! Innentől kezdve nagyon egyszerű minden!:)
  2. Bekapcsoljuk alatta a gázt, s kevergetve összedinszteljük őket, körülbelül 20 percig.
  3. Ezután rádobjuk a megtisztított, megmosott, felkockázott húst, s az összes felsorolt hozzávalót (a tejföl, liszt kivételével, s a mustárnak is csak a felét), összekeverjük, felöntjük vízzel.
  4. Megvárjuk, míg újra forrni kezd, ekkor takarékra vesszük a lángot, s lefedve 90-105 percig főzzük. Közben megkavarjuk időnként, ha szükségét látjuk, kevés vizet önthetünk hozzá, s kóstoljuk meg, elég sós-e.
  5. Ha eltelt az idő, a hús is tökéletesen puha, készíthetjük a tejfölös, mustáros habarásunkat.
  6. Egy kisebb tálba szórjuk a lisztet, s apránként adagolva hozzá a tejfölt, csomómentesre keverjük vele, a felénél hozzáadjuk még a mustár másik felét, amellyel tovább keverjük csomómentesre a lisztet.
  7. Ezt beleöntjük a lábasba, jól összekeverjük, pár percig kevergetve összeforraljuk - ettől sűrűsödik meg -, majd lekapcsoljuk a gázt, lefedve pihentetjük kicsit.
  8. Bármilyen tésztával - aki a zsemlegombócot szereti, azzal - lehet fogyasztani. Én már készítettem nokedlivel is, mennyei volt úgy is. Attól is függ, mennyi időnk van.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 352
össznézettség: 445 677
elküldve: 45
receptkönyvben: 870
elkészítve: 63/63
Facebookon megjelent: 4

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
128 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Somat húsvéti receptverseny
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertés vadas

Hozzászólások (77)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2018-05-09 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.05.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2018-05-08 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.05.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2018-05-07 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.05.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2018-05-06 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.05.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2018-05-06 14:15

Kedves NoSalty!

Tudtok róla, hogy majd 2 hete be van ragadva a recept és szakács toplistátok? Ezért lesz pl. ez a recept április óta minden nap a legnézettebb. Lesz olyan is hogy naprakész?:) Üdv: Gabi
Az is probléma (pl. nálam) hogy rendszeresen kidobál, mindig újra be kell jelentkeznem, ill a fent futó reklámok az oldal közepéig lekúsznak, türelmesen meg kell várni, amíg eltünnek vagyis visszamegy a "helyére"

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2018-05-05 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.05.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2018-05-04 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.05.03. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2018-05-03 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.05.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2018-05-02 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.05.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

James007Bond
James007Bond Tue, 2018-05-01 10:44

Remélem most pezsgőt iszogatsz és ezért nem írsz bugyuta, irigy kommenteket! Lám kiakasztottad a nézettség-számlálót!!!!!
De lehet, hogy ez a NoSalty tréfája, hogy végre neked is legyen egy (több) jó napod!
:))))))))))))))))))))))))))))))

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2018-07-21 08:23

Kedves "James007Bond"!
Nem szoktam bugyuta kommenteket írni, csupán tényeket.....nem irigységből, hanem igazságosságból....pezsgőt nem bontogatok, mert "anti" vagyok alkohol terén....nem azért nem írtam már régen semmit, amiért szerinted.....közel 4 hónapig nem tudtam belépni.....végül.....ha még a Nosalty tréfája is lett volna, enélkül is jó napjaim vannak :)…..ez még szebbé tette :)…..na most.....ki is irigy, kedves, s ki ír bugyuta kommentet???!!! :)))))))

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2018-05-01 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.04.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2018-04-30 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.04.29. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2018-04-29 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.04.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2018-04-28 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.04.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2018-04-27 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.04.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2018-04-26 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.04.25. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2018-04-25 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.04.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Sonche
Sonche Fri, 2018-03-23 09:48

Nagyon szépen köszönöm a receptet! Először egy keddi napon készítettem el, mit mondjak, azon a héten szombaton újra elő kellett vennem a receptet, akkora sikere volt, sajnos az eredeti recepten annyit változtattam, hogy karajból készítem, a lapockát egyszer megpróbáltam, de az nem jött be :(
Köszönöm még egyszer:)
Kellemes, szép napot kívánok!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2018-03-24 10:52

Kedves "Sonche"!
Nagyon szívesen! Köszönöm a pozitív visszajelzésedet, örülök, hogy már többször is elkészítetted, s ennyire ízlett - gondolom - az egész családnak, hogy nagy sikered volt vele! Természetesen, a karajból is finom, de mi azt túl száraznak találtuk, így én maradtam mindig a színhús, omlós lapockánál - ez, végül is, ízlés dolga, ahogy írod, kinek, melyik hús jön be! :)

Én is vidám, derűs, szép napokat kívánok Neked és Szeretteidnek!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2018-03-11 09:55

Kedves Nosalty!
Ide vagyok kénytelen írni - hogy is van ez, a az utóbbi 2 feltöltött receptemmel?!?!

1. http://www.nosalty.hu/recept/pehelykonnyu-lisztmentes-bogres-makos-szelet

- 2 napja lett aktiválva, ezzel a statisztikával nyomjátok hátra, a 166. helyre!?

"statisztika
beküldve: 2018.03.09.
tegnapi nézettség: 525
össznézettség: 1 238
elküldve: 3
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -"

2. http://www.nosalty.hu/recept/felturbozott-habos-tejbegriz-karamellszosszal

- 1 napja lett aktiválva, ezzel a statisztikával nyomjátok hátra, a 91. helyre!?

"statisztika
beküldve: 2018.03.10.
tegnapi nézettség: 753
össznézettség: 858
elküldve: 3
receptkönyvben: 7
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -"

Ez nem önreklám, önfényezés - ahogyan közületek fogalmazott így az oldalamon valaki, inkább Ti csináljátok ezt, magatokat - hozzátok közeli személyeket - nyomjátok, toljátok előre, részemről, ez szimpla tény, s hatalmas igazságtalanság!
Lehet ez cikk, cikk külső nyitóképe, stb.....ez mind igaz Rátok, az önfényezés, önreklámozás! Ráadásul, fel vagytok ezen háborodva, mert valaki látja is ezt, s még szóvá is meri tenni!!!

Ui.: PILLANATRÓL - PILLANATRA TOLJÁTOK EGYRE HÁTRÉBB EZEKET!!!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Mon, 2018-02-19 22:49

Itt, a TOP recepteknél, a körülöttem lévő receptek mind ki volt emelve ma, előző hosszú heteken át a Facebookon, volt, amelyik kétszer is ma :D.......az enyém kivétel, nincs és nem volt kiemelve......s mégis itt vagyok már rég.....hmmm.....! Persze, ha a Nosalty ezt olvassa, majd tesz róla! / Nem úgy értem, hogy kiemeli! :D /

Ezt azért itt hagyom emlékbe, a ma esti "állás":

"statisztika
beküldve: 2015.11.13.
tegnapi nézettség: 2 153
össznézettség: 301 359
elküldve: 32
receptkönyvben: 735
elkészítve: 49/49
Facebookon megjelent: 3"

Szép napokat! :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2018-02-18 22:43

Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett! :) Kedves egészségedre / egészségetekre! :)

hedi1
hedi1 Sat, 2018-01-20 12:08

Ha bio a citromotok reszeljetek bele a héjából is! Finom! Köszi.
( Ne veszekedjetek, inkább örüljetek, hogy létezik ez a recept-cserebere oldal! )

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2018-02-18 22:50

Nagyon szívesen, köszönöm a pozitív visszajelzésedet, örülök, hogy finomnak találtad, ízlett! Volt, hogy tettem bele citromhéjat, de nekem nem igazán jött be - persze, ettől még másnak jó lehet, s finom -, így azt kihagytam! De, köszi az ötletet, talán valakinek jól jön!

HTivadar
HTivadar Thu, 2018-01-11 17:45

Kedves Judyth!
Tökéletes recept!!! Azóta is, mióta felfedeztem, csak így készítem, imádja a családom, s nagyon sokszor készítettem már el! Még egyszer le kellett írnom, de lehet, még többször is le fogom! Köszönet újra, hogy megosztottad velünk!!!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2018-02-18 22:45

Igazán kedves vagy, Tivadar! Köszönöm szépen, nagyon örülök soraidnak! Váljék egészségetekre!

Ninane
Ninane Thu, 2018-01-11 11:51

Vadas receptet keresve kerültem ide, nem pedig kiemelések FB, statisztika által, meg hasonlók... mi ez az erőlködés, önreklámozás? Én még itt ilyet soha nem láttam, meg akartam nézni a véleményeket a receptről, de ahogy lefelé görgettem hogy az önfényezésen kívül mást is találjak, valahogy elment a kedvem a receptedtől, bocsi! További jó bosszankodást!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2018-01-11 15:12

Senki sem hívott - én pláne nem :), nem kötelező elkészíteni! :)
Örülök, hogy elment tőle a kedved, minden bizonnyal, nem vagy méltó e recepthez! :)
Köszönöm, ha nem válaszolsz! :)

oreganyo
oreganyo Sun, 2018-01-07 08:23

Kedves Walaky!
Most már figyellek, provokálod a dicséreteket, otthon senki nem dicsér?
Te mindenkivel haragban lehetsz magad körül, sajnállak!
Kivánok Neked boldog Új Esztendőt!
egy Senki

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2018-01-07 18:36

Kedves "oreganyo"!

Én is örültem a megtisztelő látogatásodnak! :) Azért vigyázz magadra, ne hajszold túl magad! :) A tiplit ismered, öreganyám? :)))
További szépeket Neked is! :)

Üdv.: Walaky / JUDYTH59 :)

oreganyo
oreganyo Sun, 2018-01-07 19:05

Kedves Walaky!
Te most mire válaszoltál? Ideges lettél?
Békülj meg Nosaltyval!
Egye fene, nem bántalak többet!
Üdv: egy nem szakács senki

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Mon, 2018-01-08 18:51

Helló, drága!
Nem lehetne azt játszanunk, hogy elfelejtjük egymást? Te kezdtél ki, én nem bántottalak......az előzőt sem értettem, ezt sem......viszont, Neked van név fóbiád, erről én nem tehetek!
Köszönöm, ha nem reagálsz!

Pá: Walaky / JUDYTH59

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2018-01-06 08:43

Nos, a tegnapi statisztika:

"statisztika
beküldve: 2015.11.13.
tegnapi nézettség: 2 975
össznézettség: 256 320
elküldve: 28
receptkönyvben: 650
elkészítve: 39/39
Facebookon megjelent: 3"

Nem volt kiemelve (ezen én egyáltalán nem lepődöm meg), míg az összes körülöttem lévő recept igen!
Viszont, 35 (!!!) receptkönyvbe mentés történt - annak ellenére, amit írtam!

Ezek szerint tetszett a receptem! Köszönöm a Kedves Látogatóimnak!!! :)

Én is szeretlek, Nosalty...! :D

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2018-01-02 10:31

Kedves Nosalty!

Az a nagyszerű ebben, hogy a link - mint, ahogy lenni szokott - nem működik! :) A Facebookon nyitókép nélkül tettétek fel, ez tetszik, itt viszont látható volt a nyitókép :), de valahogyan ez a cikk elillant pillanatok alatt, mint a kámfor! :)

Azért B. Ú. É. K. mindenkinek! :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2018-01-02 15:30

Köszönöm a gyors linket!
Nektek biztosan van varázspálcátok - no nem ezért, hogy gyorsan megadtátok az új linket (nekem megvolt), hanem egészen más miatt......ezt most nem írom le! :)

Boldog Új Évet Kívánok!

Üdv.: Walaky / JUDYTH59 :)

oreganyo
oreganyo Sat, 2017-12-09 06:27

Kedves JUDYTH59
Te statisztikus vagy? Neked az a fontos, hogy hányszor jelensz meg és nem az, hogy valaki ide irja: Köszönet a receptért!
Csacsi vagy, ezzel csak saját magadat bosszantod, nem éri meg!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2017-12-09 11:15

Kedves "oreganyo"!

Te ezt nem értheted, miért írom ezeket, mert nem "szakács" vagy! :)

Köszönöm, hogy megtekintetted a receptemet! :)
További szép napot! :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2017-11-02 10:37

Folytatódik - nincs az első 600 között (TOP)!

Eltűnt, mint Kossuth a ködben....!?

Ezzel a ma reggeli statisztikával:

"statisztika

beküldve: 2015.11.13.
tegnapi nézettség: 643
össznézettség: 216 365
elküldve: 28
receptkönyvben: 557
elkészítve: 37/37
Facebookon megjelent: 3" - hogy is van ez?!

872
sertéslapocka 70 dkg
sertészsír 4 ek
sárgarépa 5 közepes db
fehérrépa 5 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
babérlevél 7 db
bors 1 kávéskanál
majoranna 1.5 teáskanál
ételízesítő 3 teáskanál
citromlé 1 kk
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
mustár 4 teáskanál
tejföl 330 g
finomliszt 1 púpozott ek
víz 5 dl
tészta 50 dkg