r
Nosalty Logó

Újhagymás uborkasaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Újhagymás uborkasaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 55 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 22 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1521.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    1368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    661 micro
Összesen 55 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6085.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    5473 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    762.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    553 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    1585 micro
  • β-crypt
    153 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2646 micro
Összesen 218 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 22 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkát alaposan megmossuk, meghámozzuk, majd legyaluljuk.
  2. A hagymát apró karikára vágjuk a zöld részével együtt (ha zsenge), majd rátesszük az uborkára.
  3. A feldarabolt zöldségekre tesszük a sót, cukrot és ecetet, majd alaposan összeforgatjuk. Nem szükséges vízben elkészíteni az ecetes öntetet, hiszen az uborka elég lédús, hogy bőven legyen leve a salátának. Ha elkészültünk, betesszük a hűtőbe, és váruk legalább fél órát, hogy az ízek összeérjenek.
  4. Tálalás előtt megszórjuk egy kis borssal és őrölt paprikával, valamint ízlés szerint tejföllel, joghurttal vagy anélkül kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4646
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 02.

Receptkategóriák

Ez a saláta tökéletes bármilyen ételhez köretnek, vagy nyári napokon behűtve magában is könnyű finomságként lehet fogyasztani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek