Túrórudi szelet recept

Túrórudi szelet
Túrórudi szelet
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az íze megszólalásig olyan, mint a Túrórudinak! Nagyon finom!
Viszont csak gyakorlott sütögetőknek ajánlom, mert a szalalkális tészta elkészítése elég nehéz, folyton lisztezni kell, mert ragad, és szeret kiszakadni. Szóval macerás, de nagyon megéri a fáradozást!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrórudi süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd kétfelé osztjuk.
  2. Kinyújtjuk, és zsírozott tepsi hátán kisütjük. (A tepsi mérete 26 x 36 cm, a sütési hő pedig 170 fok/ légkeverés.)
  3. A töltelék alapanyagait összekeverjük, majd a kisütött két tésztalap közé töltjük.
  4. A csokimázhoz a porcukrot és a kakaóport összekeverjük, majd teszünk bele 6 evőkanál forró vízet, és végül a vajat. Jól összedolgozzuk és a süti tetejét bevonjuk vele.
  5. Fontos, hogy a sütit csak másnap szabad szeletelni, mert a tésztának meg kell puhulnia.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 194 430
elküldve: 36
receptkönyvben: 2 013
elkészítve: 19/42
Facebookon megjelent: 2

szakács

Panini

Mióta szakács: 2009.09.26.
10 recept
hirdetés

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2013-04-02 09:37

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.04.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

zsoltika
zsoltika v, 2012-12-23 19:23

Jó a recept többször is megcsináltam és nagy sikert aratott.

khamszin
khamszin szo, 2012-06-16 15:25

A tésztát szilikonos sütőpapíron kell elnyújtani, így nem szakad el

cathycico
cathycico cs, 2012-02-09 20:11

Én most fogom elkészíteni először tesókám szülinapjára :D szorítsatok, h sikerüljön :D

NemesnéZsuzsa
NemesnéZsuzsa k, 2011-04-19 19:52

Miért ne kellet volna odaírni,hogy hölégkeveréses a sütő?Nekem is ilyen sütőm van/nem egy luxus gáztűzhely,ami villanysütős/és nemmindegy a hőfok.A sima sütésnél biztos nem lenne elég ez a hőfok.Különben már többször megcsináltam,mindig nagyon finom lett,bele kell tenni a belevalót és akkor tényleg olyan mint a turórudi.

trixa
trixa szo, 2011-04-16 11:20

Igazán nem kellett volna oda írnod,hogy hőlégkeveréses sütőben ,mert nem mindenkinek van ilyen ,és elveszed az emberek kedvét ettől a süteménytől.Mondjuk az enyémet már csak azért is felcsigázta!!!!!!!!!!!És nagyon is jól működik a hagyományos sütőben is!!!Örülök neki ,hogy neked ilyen sütőd van ,de nem kéne hangoztatni!!!!!Amúgy a sütid elég tűrhető☺☺☺☺☺!!!!!

iliameli
Panini / iliameli szo, 2011-04-16 11:38

Kedves trixa!

A hőlégkeveréses sütő csak tájékoztató jelleggel van oda írva. Természetesen meg lehet sütni normál sütőben is, csak akkor más hőfokra kell a sütőt állítani. Örülök neki, hogy a kedved felcsigázta, és sikeresen elkészítetted.
További jó sütögetést kívánok.

Üdvözlettel:
iliameli

teberi.detti
teberi.detti szo, 2011-02-05 11:27

Én az ilyen tésztákat 2 sütőpapír között szoktam nyújtani,mivel így elkerülhető a szakadás és leragadás! Érdemes kipróbálni

ildikó40
ildikó40 sze, 2010-04-07 08:23

Köszi Panini,hogy ilyen gyorsan válaszoltál nem adom fel addig próbálom amíg egyszer csak remek lesz.
Üdv:Ildikó

ildikó40
ildikó40 h, 2010-04-05 16:52

Megsütöttem,de sajnos az enyém nem ilyen lett mint a képen,sokat szenvedtem a tésztájával össze-vissza szakadt pedig nem vagyok kezdő,minden hétvégén sütök és mindig kipróbálok újabb recepteket,általában mindegyik sikerül.De megfogom próbálni legközelebb is hátha jobb lesz.
Üdv:Ildikó

iliameli
Panini / iliameli k, 2010-04-06 07:31

Kedves Ildikó40!

Ne keseredj el, hidd el én már nem először csinálom, hogy ilyen szépen sikerült. Ne add fel! Ez egy eléggé nehéz készítésű süti, de majd sokadikra már neked is tökéletes lesz.
Üdvözlettel: Panini

babyka59
babyka59 / babyka59 v, 2010-03-07 21:16

Megsütöttem,mindenkinek nagyon izlett,be is tettem a kedvencek közé.Erdélyben élek,ezt csak azért irom,mert nálunk is meglehet minden hozzávalót venni.A szalalkálit mi egyszerűen cukrászélesztőnek hivjuk,románul amoniac.Köszönöm,örülök,hogy itt lehettem!

hajnallka
Bloemcake / hajnallka szo, 2010-02-13 19:35

Hát amikor elolvastam a kommentárokat és ott az állt hogy nagyon finom gondoltam megcsinálom a fiamnak aki 1 hét után hazajott az iskolai kirándulásbol, és nagyon szereti a turo rudit, de sajnos nagy csalodás volt nekem ez a suti. mert én már ettem ettol finomabbat is. na persze izlések és pofonok....

iliameli
Panini / iliameli v, 2010-02-14 08:17

Kedves Hajnalka!

Nagyon sajnálom, hogy nem ízlett!! De úgy ahogy írtad...mindenkinek más az ízlése. Nekünk nagy kedvenc ez a sütemény!

Dórianyu
Dórianyu sze, 2010-02-03 09:54

tegnap kaptam egy nagy tömb csokit, amivel az IGAZI túró rudit vonják be...ugyhogy ma ez a süti lesz!!!! : )

Dórianyu
Dórianyu v, 2009-11-08 09:20

nagyon-nagyon finom süti! talán még nem is ettem ilyen finomat...igaz a tésztával kicsit bajlódtam, de végül sikerült!!!!
Köszi ezt a jó receptet. karácsonyra újra sütöm ( ha tudunk addig várni!!!!)

1631